Mesaj yarım kaldı burdan devam edeyim
Bende indikatörün geç sinyal üretmesine çözüm olarak ne yapılabilir düşünüyorum. Karlı pozisyondayken bazen gelişen ani hareketlerde kar gittiği gibi , ters pozisyon açmak için bile geç olabilmekte.
Sistem oluşturuyoruz her şeyi indkatör sistemine dayandırıyoruz, sonuna kdar sadık kalmaya çalışıyoruz yine olmuyor yine olmuyor.
İndikatör sistemini pozisyona giriş için kullanılmalı fakat herşey sadece giriş sinyalinde degilki , pozsyondan çıkış, stplos belirleme,karı kitleme gibi faktörlerde çok önemli. Bunların önemini bedelini ödeyerek tecrübe ediyorum.
Bu yüzden pozsyona giriş sinyali yanına
- Atr tabanlı stop noktası
- Atr tabanlı izsüren stop
- Kademeli 1. Kademe 1/1 risk ödüle dayalı hedef 2. Kademe 2/1 r/ö hedefi
gibi noktalarıda monte ediyorum. Yani her pozisyona girdiğimde stop noktam, 1. Kademe çıkış yerim 2. Kademe çıkış yerim bellidir.
Ha bunları yine söylüyorum. Bu stratejiyi ben manuel yapıyorum. Bunu algoya çevrilebilirmi.
Kodların içine indikatör alsat sinyali dışında Atr tabanlı stoplos, izsüren stop, stop noktasıyla orantılı risk ödül oranına göre belirlenmiş hedef noktaları , kademeli çıkış gibi şeyler monte edebilirmiyiz.
Aklıma şu geldi indikatörlerin farklı paremetrelerini kullanarak kademeli çıkış ,stop noktası felan belirlenebilir , fakat kastedtiğim stop,iz süren stop ,kademe noktalarının saf fiyat hareketine dayalı olmasıdır.
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri