Alıntı Originally Posted by Pardaillan Yazıyı Oku
Temettü dağıtımından önce olmaz, çünkü o zaman eski hisse senedi, yeni hisse senedi ortaya çıkar , zaten A B D gibi üç çeşit senet varken A yeni A eski vs. olmaz..
Ancak ben kar payı dağıtımından sonra yani 2. taksit den sonra belki 2019 sonu, belki 2020 geçmiş yıllar karından karşılanmak üzere bir bedelsiz bekliyorum. Neden derseniz, USD bazında öz sermayesi 2014 yılına göre artmışken, ödenmiş sermayesi yarısından bile aşağıya geldi. Kayıtlı sermaye tavanı 3 milyar tl.. Eninde sonunda artıracağını tahmin ediyorum..

Not : yapsalardı aynı anda %22 kar payı, %20 kar payı karşılığı bedelsiz denilebilirdi.. Ama o zamanda hisseye çok talep gelirdi..
istenmedi herhalde..

**Resimde çıkmamış. ilk kolondan başlayarak 2018 -2017-2016-2015-2014 şeklinde..
Yatırım tavsiyesi değildir.. Şahsi düşüncemdir.
bilgi için tşkler..şimdi düşününce temettüden ayrı olarak bir bedelsiz biraz zor gözüküyor evet

Alıntı Originally Posted by Pardaillan Yazıyı Oku
Bu arada a ve b hissesine sahip kişiler mesela B de Kamil Güleç.. bu hisseye ne kadar değer biçer, bu hisselerini olası bir satışta kaça satar.. Az çok tahmin edebiliyorum ve bu nedenle düştü, yükseldi demeden rahat bir şekilde durabiliyorum hissede.. Onlar bizden daha çok hesap kitap yapıyor.. 2 sene önce genel kurul öncesinde B hisse lotunu yükseltmek için geleni gideni topladı.. 2020 ikinci yarıda yine aynı şeyi bekliyorum. Tabi bende gelen kar payları ile hisse sayımı yükselterek itina ile devredeceğim o zaman..

Yatırım tavsiyesi değildir..
gerçek yatırımcılık bu işte,ben henüz o kadar uzun vadeli düşünme aşamasına geçemedim borsada,ilk başladığımda günlük oynuyordum sonra 1-2 aylık taşımaya başladım,son senelerde 10-12 ay kadar bekliyorum aldığım hissede,daha fazlasında psikolojim yıpranıyor aynı hissede,tabi geçen yıl gibi krize yakalanınca beklemekte faydadan çok zarar getiriyor o ayrı,inşallah biz de senin gibi aldığımız hisse gerçek ederine ulaşana kadar beklemeyi öğreniriz