Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
Dolar yerine gram altın tercih ediyorum şahsen...şahsi portföyümün yarısı zaten gram altında...portföyde en az %30 döviz bazlı enstruman olmalı.

Ama bunu dolar long kontratı ile yapmak...vade sonları nedeniyle sorun yaratabilir...sanırım 6-7 tl ye dogru bir hareket bekliyorsun birkaç ay içinde...ama bu hareket gelmeyebilir, seneyi de ancak 6 tl de bitirebilir...yani büyük beklentilere girmemek lazim.
 Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
Gram altın bende de var %18ağırlığı.
Bist tarafında ise ; Arçeliği ve kalan kordsaları vs de sattım bist shortu kapattım, kalan hisselerin ağırlığı %7 civarı.
Dolar long dışında geri kalan likit fonda.
1martta $5,50den nisan vadeye girdim.. +9krş dışında beklediğim hareket olmadı ama her halükarda önümüzdeki bir iki ay portföyü korumak için bulunması gerekiyor.

Gelirinin %50sini biriktirebilen ve Dolar bazlı yıllık %10 getiri hedefleyip finansal bağımsızlığa ulaşmayı amaçlayan biri için malesef çok cılız limanda bekleyen bir portföye sahipim...
Bist için pek motivasyonum yok ondan pek ortalarda değilim, umarım tekrar yerine gelir
YTD
Ben de portföyümün %50 sini gram altın olarak tutuyorum. Peki ağırlıkları nasıl ayarlıyorsunuz geldiği değere mi bakıyorsunuz yoksa yatırdığınız paraya mı? Örneğin 100 tl paramın yarısını altına yarısını hisseye yatırdım. Altına yatırılan kısım 60 tl oldu hisse kısmı 40 tl ye düştü. Hedeflediğim oran bozulmuş oldu. Aylık yaptığım alımlarda 20 tl lik hisse alıp eşitlemeli mi? Yoksa ikisine de 50 tl yatırmıştım diye eşit mi saymalı? Dengeleme yapıyorsanız ne kadar aralıklarla müdahale ediyorsunuz?