Sayfa 324/1230 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424824 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,585 - 2,592 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Herkese merhaba
    Yaklaşık dört aydır bu forumu ve özellikle bu topiği takip ediyorum.25 yaşında genç bir kardeşiniz olarak borsaya giriş yapalı yaklaşık 3 ay oldu. Bu sayfadan çok yararlandım bu yüzden sayfanın kurucusu cautiounarye şükranlarımı sunuyorum.
    Amacım erkenden emekli olmak ve dünyayı gezmek.Aile evinde kaldıgım için maaşımın büyük bir kısmıyla ayda 3bin -4bin aralıgında alım yapabiliyorum.Bu alımları seneler boyunca devam ettirmek amacım.Birde 6 ay içinde elime toplu halde 90- 100 bin gibi bir para geçecek.Bu paranında büyük kısmını borsaya yatırıcam. Kalanıylada altın ve birazda döviz alıcam.Bu 90 binle nasıl alım yapmak en mantıklı olur ? Kaça bölüpte almalıyım sizlerden öneri bekliyorum. Birde bes hesabım ve gram altın hesabımda var. Pörföyümdeki hisseler: froto tofaş cimsa thyao aselsan sasa tskb ecılc kordsa petkım petun cemaş ve fener var. Cemaş ve fener aldım diye vurmayın lütfen😁😁 çok acemiligime geldi Allahtan az para yatırmıştım. Bundan sonraki stratejim sadece oyak grubu iş grubu ve koç hisselerine yogunlaşmal ve mümkün mertebe bist 30 dışından hisse almamak. Çok uzun oldu kusura bakmayın ✋☺

2.  Alıntı Originally Posted by Timsah41 Yazıyı Oku
    Herkese merhaba
    Yaklaşık dört aydır bu forumu ve özellikle bu topiği takip ediyorum.25 yaşında genç bir kardeşiniz olarak borsaya giriş yapalı yaklaşık 3 ay oldu. Bu sayfadan çok yararlandım bu yüzden sayfanın kurucusu cautiounarye şükranlarımı sunuyorum.
    Amacım erkenden emekli olmak ve dünyayı gezmek.Aile evinde kaldıgım için maaşımın büyük bir kısmıyla ayda 3bin -4bin aralıgında alım yapabiliyorum.Bu alımları seneler boyunca devam ettirmek amacım.Birde 6 ay içinde elime toplu halde 90- 100 bin gibi bir para geçecek.Bu paranında büyük kısmını borsaya yatırıcam. Kalanıylada altın ve birazda döviz alıcam.Bu 90 binle nasıl alım yapmak en mantıklı olur ? Kaça bölüpte almalıyım sizlerden öneri bekliyorum. Birde bes hesabım ve gram altın hesabımda var. Pörföyümdeki hisseler: froto tofaş cimsa thyao aselsan sasa tskb ecılc kordsa petkım petun cemaş ve fener var. Cemaş ve fener aldım diye vurmayın lütfen���� çok acemiligime geldi Allahtan az para yatırmıştım. Bundan sonraki stratejim sadece oyak grubu iş grubu ve koç hisselerine yogunlaşmal ve mümkün mertebe bist 30 dışından hisse almamak. Çok uzun oldu kusura bakmayın ✋☺
    hoşgeldin, yazı uzun değil güzel oldu

hisselerin güzel...fener zaten fenerlilikten geliyordur..bende de var sembolik bir şey...ben de pek bahsetmiyorum ondan

bu arada, toplu para eline geçince aceleyle alımlar yapma...mutlaka kademeli alım yap...mesela paranı 1000 tl lik dilimler olarak düşün..tek seferde hem 1000 tl lik alım yap...mesela 10 hissede 1000 er tl alım yaptıktan sonra, ikinci parça alımları hangi hisse %5 yakarı çıktıysa, ya da %10 düştüyse ilk alımdan sonra...o hissede yap...bırak bir süre paran likit fonda kalsın...zamanla borsamızda trend oluşursa, alım yapa yapa boştaki parayı azaltacaksın zaten.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

hisselerin güzel...fener zaten fenerlilikten geliyordur..bende de var sembolik bir şey...ben de pek bahsetmiyorum ondan

bu arada, toplu para eline geçince aceleyle alımlar yapma...mutlaka kademeli alım yap...mesela paranı 1000 tl lik dilimler olarak düşün..tek seferde hem 1000 tl lik alım yap...mesela 10 hissede 1000 er tl alım yaptıktan sonra, ikinci parça alımları hangi hisse %5 yakarı çıktıysa, ya da %10 düştüyse ilk alımdan sonra...o hissede yap...bırak bir süre paran likit fonda kalsın...zamanla borsamızda trend oluşursa, alım yapa yapa boştaki parayı azaltacaksın zaten.
    Mesela 70 bin tlyi 4 ,5 aydamı eriteyim. Birde giden hisseleri almaktansa ben bist30da kötü durumda olan hisselere yöneliyom hep. Mesela ttrak ve cimsa gibi.Bu ikisi bana çok düşmüş gibi geliyor ve bir iki seneye kendilerini toparlarlar ikiye katlarlar gibi geliyor. Bu ne kadar mantıklı sizce ? Gidipte bi tüpraş ford egeen alamıyorum çok yükseldi artık bunlar yükselmez diyorum ama yükseliyorlar. Mesela bide eregli 9.5 oldu almaya korkuyorum. Uzun vadeci olsakta dogru yerden girmenin önemini biliyorum.Hisseleri degerlemede eksiğim. Bu yüzden büyük şirketlerin son on yıllık grafiklerini açıyorum. 45 derecelik açıyla yükseliyo bu şirketler genelde son bir iki sene düşük oluyo( borçlarından dolayı, temettü dagıtmayıpta düşen yada yatırım yapıpta düşen) ama bir iki sene içinde tekrar toparlayacağına inandığım hisseler mantıklı geliyo. Ttrak ve cimsa gibi. Özellikle ttrak devlet seçim ertesi tarıma destek paketi felan açıklarsa ötv kaldırılırsa tekrar eksi rakamlarına gelir diye düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Timsah41 Yazıyı Oku
    Mesela 70 bin tlyi 4 ,5 aydamı eriteyim. Birde giden hisseleri almaktansa ben bist30da kötü durumda olan hisselere yöneliyom hep. Mesela ttrak ve cimsa gibi.Bu ikisi bana çok düşmüş gibi geliyor ve bir iki seneye kendilerini toparlarlar ikiye katlarlar gibi geliyor. Bu ne kadar mantıklı sizce ? Gidipte bi tüpraş ford egeen alamıyorum çok yükseldi artık bunlar yükselmez diyorum ama yükseliyorlar. Mesela bide eregli 9.5 oldu almaya korkuyorum. Uzun vadeci olsakta dogru yerden girmenin önemini biliyorum.Hisseleri degerlemede eksiğim. Bu yüzden büyük şirketlerin son on yıllık grafiklerini açıyorum. 45 derecelik açıyla yükseliyo bu şirketler genelde son bir iki sene düşük oluyo( borçlarından dolayı, temettü dagıtmayıpta düşen yada yatırım yapıpta düşen) ama bir iki sene içinde tekrar toparlayacağına inandığım hisseler mantıklı geliyo. Ttrak ve cimsa gibi. Özellikle ttrak devlet seçim ertesi tarıma destek paketi felan açıklarsa ötv kaldırılırsa tekrar eksi rakamlarına gelir diye düşünüyorum.
    ttrak ve cimsa benim portdöyümde de var...ttrrak ile ilgili başlığında da yazdım pek çok kez.

benim analizim net...en büyük sorunumuz faiz, faizin sebebi de enflasyon..enflasyonun ana unsuru da gıda fiyatları...gıda fiyatlarının orta uzun vadede düşmesi için yapılacak tek şey daha çok üretim...bunun yolu da düzgün teşvikler...yakıt desteği, traktör desteği vs...mevcut traktörlerin yarısı 25 yaş üztünde ve ekonomik ömrü bitmiş durumda...seçim öncesi diyordum ama, sonrasına kaldı galiba...hurda teşviği, mazot yardımı şart bence.

türkiye yapılaşmadan vazgeçemez...altyapı, üst yapı, kentsel dönüşüm vs...2020 ve sonrasında çimentolar tekrar revaçya olacaktır diye düşünüyorum.

Ancak, bir hisse yükseldi diye almaktan vazgeçmiyorsak, düştü diye daha çok alacağız manasına gelmez...fiyat tek parametre değil yani...bir hisse grafik pahalı olmadığı müddetçe her fiyattan alınabilir...yeter ki alımları kademeli ve belli bir strateji ile yapalım.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Ttrak ve cimsada hem fikir oldugumuz için sevindim. Birde isyat hakkında ne düşünüyorsunuz. Çok garanti kaya gibi bir hisse sanki. Her sene %30 felan artmış istisnasız. Bu yüzden toplu paramın büyük kısmıyla bu hisseden alsam nasıl olur sizce? Paramı riske atmamak adına böyle düşünüyorum

6. Bence şu konjonktürde paranın %100ü kesinlikle borsada olmamalı. En az %60 döviz ve altında olması belli süre için daha güvenceli olacaktır.

7. Evet altın ve dövizde alıcam paranın hepsiyle girmicem. Ama %75 borsada olucam galiba

8.  Alıntı Originally Posted by Timsah41 Yazıyı Oku
    Ttrak ve cimsada hem fikir oldugumuz için sevindim. Birde isyat hakkında ne düşünüyorsunuz. Çok garanti kaya gibi bir hisse sanki. Her sene %30 felan artmış istisnasız. Bu yüzden toplu paramın büyük kısmıyla bu hisseden alsam nasıl olur sizce? Paramı riske atmamak adına böyle düşünüyorum
    Hiç bir hissede %15 i geçme oran olarak derim.

Sayfa 324/1230 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •