Herkese merhabalar.
Malumunuz borsa için þirketlerin prospektif karlarýný doðruya yakýn tahmin edip gelecek 1 yýl içinde kâr patlamasý yapabilecek þirketleri bulmak çok önemli.
Buradaki çoðu kiþi patronundan dolayý beðenmeyecek olsa da vesbe’de 2019 yýlý boyunca çok büyük potansiyel görüyorum. Manisa’da yaþamam hasebiyle þirketi yakýndan tanýyorum. Çok ciddi ihracat yapýyorlar ve son 6 ayda ihracat oraný %80’e yaklaþtý. Sektörde Arçelik’ten bile daha fazla ihracat yapýyor firma.
Geçenlerde beyaz eþya ile ilgili bir rapor okumuþtum. Raporda þu an dünyada iþçilik ve diðer maliyetler açýsýndan en avantajlý ülkelerden birinin Türkiye olduðu söyleniyordu.
Þirketin yeni devreye aldýðý kurutma makinesi fabrikasý 2019 itibariyle devreye girdi.
Bu yatýrýmýn ve artan ihracatýn etkisiyle 2019’da ciro ve karýn ciddi oranda artacaðýný düþünüyorum.
Ayrýca vesbe’nin %96’sý Vestel’e ait. Vestel de çok borç var. Bu sarmaldan çýkmasý için vesbe’deki temettüye çok ihtiyacý var.
Bu sebepler þirketin yüksek temettü daðýtýmýna da (2018: %80) devam edeceðini düþünüyorum.
Þirket þu an çok uygun çarpanlardan iþlem görüyor. Bu belki de patronun anz olmasýndan kaynaklý. Zaten bu þirket koç grubuna ait olsa fiyatý en az 30 lira olurdu. Dileyen Arçelik ve vesbe’nin çarpanlarýna bakýp kýyaslamasýný yapabilir.
Velhasýl vesbe’yi 2019 yýlý boyunca izlemeye ve kademeli olarak almaya devam...
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar,/ Yaðmura bakmayý cam arkasýndan/
Ýnsandan insana þükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar
Yer Ýmleri