Bist 100 gün içinde + oldugu zamanlarda sistemim al sat yapsın, sinyal üretsin istiyorum . Böyle bir şartı indikatörün içine ekleyebilirmiyiz.

Yada işlem yapacagım hisse gün içinde artı olduğu zamanlar sinyal üretsin şeklinde şartları formüllere monte edebilirmiyiz.

Hissede robot çalıştırırken en büyük sıkıntım hisse eksi açtıgı ve devam ettigi gün içinde al sinyali üretince genelde bu kısa boylu oluyor neredeyse tepede en üst barda al sinyali veriyor sonra hisse düşüşe geçince stop oluyor. Bu durum genelde hisse eksi oldugu zaman yada bistin eksi zamanlarda olmaktadır. Bu durumun çaresi olarak robot sadece hisse yada bist artı oldugu zamanlarda sinyal üretsin şeklinde bir çare düşündüm , fakat formülasyonu nasıl yapılır bilmiyorum.

İf koşulu ile eger şu parametrenin üstünde olursa şunu parametreleri kullan şeklinde bir formülasyon yaptım fakat pek sağlıklı olmadı.

Ben bu tasarımı şuna istinaden düşündüm , genelde artı ise yeşil mumlar ard arda dizilmesi daha çok daha uzun olmaktadır. Eksi açtıgı günlerde kırmızı mumların arasında en fazla 2-3 yeşil mum oluşmakta bu 2-3 yeşil mumda sisteme al sinyali ürettirmekte buda genelde zararla oluşturmaktadır. Açığa satış imkanının hissede malesef sıkıntılı olması nedeniyle tek yön işlem yapılması daha mantıklı olmaktadır.