Geçen yýl 07.03.2018 tarihinde açýklanan Genel Kurul tarihi bu yýl 10.04.2019 tarihinde açýklanýyor.21.02.2018 tarihinde açýklanan geleceðe dair beklentiler ise bu yýl açýklanmýyor. Bu tür belirsizlikler, Þirketin kurumsal bir takvime baðlý olmadýðýnýn en bariz göstergesi olmaktadýr. Bu olayýn en temel dayanaðý ise kurumsal yönetim anlayýþýnýn benimsenememesidir. Bunun açýklayýcý cevabý ise kaðýt üzerinde yetkili görünüp karar verme insiyatifinin kendilerinde olmadýðýdýr.Yoksa bu standartsýzlýðýn baþka bir açýklamasý olamaz.

Genel Kurulda, Yönetim Kurulu Baþkanýna geleceðe dair beklentilerinizi geçen yýllarýn aksine neden açýklamadýnýz sorusu yönetildiðinde ne cevap verebilir acaba?

-Mecbur deðiliz.

-Gerek görmedik.

-Ekonomik kriz var geleceðimizi göremiyoruz.

-Bu görevi yapacak liyakatte elamanýmýz yok.

-Ýzin vermediler.

''Mühür kimde ise Süleyman odur.''

Yönetim Kurulu Baþkanýmýz daha aktif olmalýdýr. Tiyatro organizasyonunun dýþýna çýkmasýný artýk anlamalýdýr. Sektörel organizasyon ve faaliyette boy göstermemesi olumsuz bir durumdur. OHSAD kurultayýna Lokman Hekim Üniversitesi rektörü katýlýyorken, lider sektör temsilcileri yerlerini alýyorken, Baþkan neden katýlmýyor. Öyle görünüyor ki yönetim kurulu baþkaný ile baþkan yardýmcýsý yer deðiþtirmelidir. Çünkü grubun her faaliyetinde baþkan yardýmcý aktif ve grubun dýþa açýlan temsilcisi olarak bu görevi bence hak etmektedir.

Lokman Hekim Hastaneler grubunun baþý olmak bu kadar basit olmamalýdýr. 8000 adet hisse senedi alarak fakir yönetim kurulu baþkaný profili çizmekten baþka ne gibi bir yaptýrým gücünüz olduðunu hep birlikte üzülerek izlemekteyiz.Küçük yatýrýmcý gibi hisse senedi alýp zarar eden bir baþkan profili çok hoþ bir görüntü ortaya koymamaktadýr.Ben etkin ve güçlü bir baþkan görmek istiyorum, ama bu pek deðiþecek gibi durmuyor.

Ýzahname, temettü kararýný en çok destekleyen dayanak olduðu için çok þaþýrtýcý bir sonuç deðil.Olumlu yaný geleceðe dair endiþelerinin olmadýðýnýn bir göstergesi olarak algýlanabilir.Verdiði oran zaten adet yerini bulsun konuya komþuya mahçup olmayalým gibi bir tutum içeriyor.

Üniversite, grubun en iyi çalýþan oluþumu. Çünkü müthiþ kaliteli bir ekibin elinde. Neyi nasýl yapacaklarýndan emin, kendine güvenleri yüksek, sevecenlikleri, birleþtiricilikleri ve ayrýþtýrýcý olmamalarý ile süperler. Ýnsan bazen tüm grubu yönetseler keþke diye içinden geçirmiyor deðil. En azýndan bir iþe yaramaz, yetersiz yönetim kurulu üyelerinin yerlerine (diyanet – parti avukatý) bu deðerli bilim insanlarý gelse çok daha etkin bir oluþum ortaya çýkar.

Teknopark anlaþmasý vizyonun en belirgin adýmý olarak görülüyor. Yýkýlmak istemeyen liyakata deðer verir, sadakata deðil prensibinin güçlü temsilcileri.(Örnek eski rektör) Bu eðitim kurumu sadece insanlýða hizmet ve daha iyi bir gelecek adýna atýlmýþ adýmdan ziyade gruba ne tür katkýlar ortaya koyacaktýr, soru iþareti bu. Grubun etkin özelliði geleceðe dair beklentileri ortaya koymaktan uzak olduðu için çok data mevcut deðil. Araþtýrma merkezi kuruluyor teknoloji anlaþmasý imzalanýyor fakat sonuç olarak katma deðerli bir ürün ortaya çýkar mý bilemiyoruz.

Yine de Allah Kerim.

Þirketin teknolojik trendlerin peþinden gitmesinin, pazarlama ve tanýtým hizmetlerine katkýlar saðlayacak inovatif etkinliðinin artýrýlmasýný kendilerine öneri olarak sunmuþtum.Vakit kaybetmeden kendi aplikasyonumuzu yaparak geç kalýnmamasý gerektiðini hatýrlatmýþtým.Ortaklarýnýn çýkarlarýný savunmayan ya da savunamayan yönetimler, küçük ortaklarýnýn da önerilerini dikkate almasý pek olasý görünmez. En azýndan LIV HOSPITAL yapmýþ bizde yapalým demelerini umarým.

Neden zarar eden Medicalpark Hastanelerinden daha kötü rasyolar ile deðerlendirildiðimize bir örnek daha eklemek gerekirse, iliþkili taraf alacaklarýnda görünen zat-ý muhterem Sevgi Týp Merkezi adý altýnda faaliyet gösteren bir saðlýk merkezinin reklamýný yaptýðýný görünce Medicalpark almalarýnýn daha doðru olduðunu anladým.Çünkü soru iþareti yok, bu adam da kim diye sorulacak bir soru yok.Bu durumun tek sorumlusu baþkan ve yönetim kuruludur.

Esen kalýn.