Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
O kadar umutsuz mu ? CB değişse olmaz mı bişeyler...Uyanmaz mı ülke ?
Acaip taht kavgaları olur.Tarikatlar anlaşamazsa,hepsi bizim adamımız olsun yarışına girerse,sermaye kendi etkinliğinin devamı için bastırırsa aşure kazanı gibi kaynarız.Tatsızlık çıkmasın derlerse,bir sürü imam hatip mezunu var nasılolsa,herhangi birini bulup,düzen değişmeden devam eder. Milletimiz uyanık,uyuduğu fikrine hiçbir zaman katılmadım. Problem uyuduğundan değil, eğitim ve ahlak sorunundan kaynaklanıyor.İyi bir eğitim verilirse mesela çiş eğitimi verilip,parklarda milletin oturduğu banklara işememesi gerektiği öğretilirse,yediği içtiğinin çöpünü bulunduğu yere değil çöp kutusuna atılması gerektiği,kırmızı ışığın dur anlamına geldiği,kendi çocuğuna da aynı eğitimleri vermesi gerektiği falan kafasına sokulursa birçok şey düzelir.Neticede köpeklere bile eğitim verilebiliyor,bunlar neden eğitilemesin. Sonra ahlak eğitimi verilerek bir başkasının çaldığı hırsızlık olduğu gibi,kendi çaldığının da hırsızlık,kendi yapınca da haksızlık olduğu lisanı münasiple anlatılırsa herşey değişir.Yoksa biri gider biri gelir aynı düzen devam eder.