Acaip taht kavgalarý olur.Tarikatlar anlaþamazsa,hepsi bizim adamýmýz olsun yarýþýna girerse,sermaye kendi etkinliðinin devamý için bastýrýrsa aþure kazaný gibi kaynarýz.Tatsýzlýk çýkmasýn derlerse,bir sürü imam hatip mezunu var nasýlolsa,herhangi birini bulup,düzen deðiþmeden devam eder. Milletimiz uyanýk,uyuduðu fikrine hiçbir zaman katýlmadým. Problem uyuduðundan deðil, eðitim ve ahlak sorunundan kaynaklanýyor.Ýyi bir eðitim verilirse mesela çiþ eðitimi verilip,parklarda milletin oturduðu banklara iþememesi gerektiði öðretilirse,yediði içtiðinin çöpünü bulunduðu yere deðil çöp kutusuna atýlmasý gerektiði,kýrmýzý ýþýðýn dur anlamýna geldiði,kendi çocuðuna da ayný eðitimleri vermesi gerektiði falan kafasýna sokulursa birçok þey düzelir.Neticede köpeklere bile eðitim verilebiliyor,bunlar neden eðitilemesin. Sonra ahlak eðitimi verilerek bir baþkasýnýn çaldýðý hýrsýzlýk olduðu gibi,kendi çaldýðýnýn da hýrsýzlýk,kendi yapýnca da haksýzlýk olduðu lisaný münasiple anlatýlýrsa herþey deðiþir.Yoksa biri gider biri gelir ayný düzen devam eder.
Yer Ýmleri