bu bilgi çok önemliydi..teşekkür ederim..
burdaki bilgi doğruysa, %98 e ulaşması gerektiğinin nedenlerinden biri de bu olur..
çünkü 500 den fazla ortağı olan ve bu nedenle borsada işlem yapma şartı olan şirketin borsa dışına çıkarılmasına izin verilmemeli..
şirket bu ortakları azaltmak için zorunlu çıkarma yapmalı..bu da yeni çağrı ile olur..bunun için de %98 şartı var..
bu durumda en azından 5 yılın ortalaması alınır..

 Alıntı Originally Posted by batık_borsacı Yazıyı Oku
-) KANUN KAPSAMINA ALINMA

1. Ortak Sayısının 500 ü Aşması Durumunda;

Sermaye Piyasası Kanunu'nun (Kanun) 16'ncı maddesi uyarınca pay sahibi sayısı 500ü aşan anonim ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılır ve bu ortaklıklar halka açık anonim ortaklık hükümlerine tabi olurlar.
Diğer taraftan, Sermaye Piyasası Kanunu nun 16ncı maddesi uyarınca, payları borsada işlem görmeyen anonim ortaklıklar, halka açık ortaklık statüsünü kazandıktan sonra en geç iki yıl içinde paylarının işlem görmesi için borsaya başvurmak zorundadırlar.
Aksi durumda, Kurul, bu payların borsada işlem görmesi veya ortaklığın halka açık ortaklık statüsünden çıkarılması için, ortaklığın talebini aramaksızın gerekli kararları alır.