Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
Benim Dedem 1980 lerde; Ardahan'ın Göle ilçesinden Çanakkale'ye savaşmak için 6 ay yürüdüğünü anlatırdı.....

6 ay yürüdükten sonra, savaş...

Tam 9 yıl sürmüş askerliği...

Bir de savaş bittikten sonra Çanakkale'den Ardahan'a gidişi vardı...

Seyyar Topçu Batarya NEFERİ olan Dedem, İstiklal Madalyası ve Beraatı sahibi idi....

Hayatında ilk defa deniz gören Dedem, dönemin en büyük İngiliz Zırhlılarını durdurma görevi verilmişti...

Mesela bunun rasyonalite ile nasıl bir ilgisi olabilir.. Bilgi ile eğitim ile.. Elde yok, avuçta yok. Yorgunluk diz boyu, fakirlik paçalardan akarken , denizi ilk defa Çanakkale'de görüyor ve orada İngiltere gibi tarihi denizcilik kahramanlıkları ile geçmiş bir milletin o dönemin en büyük donanmasını durdurabiliyorlar...

Bu nasıl açıklanabilir ki? Hangi mantık ile? Bu yazıya hemen itiraz edip, rasyonel şeylerde yazacaksınız.. Ama öyle olmadı, ve ÇANAKKALE yi GEÇEMEDİLER....

Başka bi'şeyler var.. Onlarda olmayan, benim dedem de ve bizim askerlerimizde olan..

YAPAMADILAR...

PARALARI YETMEDİ...

BİLGİLERİ İŞE YARAMADI...

ZIRHLILARI AŞAMADI....

OLMADI..

Demek istediğim kısaca bu idi...

İyi Pazarlar...
Kurtuluş savaşı da , birinci dünya savasi da , Osmanlı tarihi de , Selçuklu tarihi de bunun sayısız örnekleri ile dolu

Her ülkenin tarihinde zaferler , inançlı mücadeleler vardır

Ruslarda Almanlar da fransizlar da da çok ciddi mücadeleler ve zaferler mutlaka var ama bizim farkımız şu ki

Neredeyse Tüm dünya ulkelerindeki toplam zafer sayısı kadar zaferi yaşamışız

Bunu da tüm dünya biliyor

Mesele şu ki bu mücadele ruhuna bir de bilim ve teknoloji eklendiğinde zaten süper güç denilen güçlerden birisi oluyorsun

Montaj değil üretim yapmak , tasarlamak

En az bu mücadele ruhu kadar önemli bir kavram

Yoksa kahramanlıklar ve destanlar yazarak zafer kazaniyorsun belki ama öylesi büyük insan kaybı oluyor ki kendini toparlayana kadar adamlar farkı çok daha fazla açıyorlar

ÜRETİM

en önemli mücadele olgusudur bence ...