Alıntı Originally Posted by CooL Yazıyı Oku
Hocam bilançodan anlamasak 5.35 maliyetli malı 2 yıl taşımazdık. Gelir tablosunu aç, ilk 2 kaleme bak sadece, bildiğin karsız mal satmış şirket son 3 ay. 2. çeyrekten gelen etkiyi karıştırıyorsun işin içine sen. 2. çeyrekle 20 üzeri gitmeliydi gitmedi ve ciddi mal boşaltıldı 3 aylık süre zarfında. Sebebi de zayıf gelecek bilanço ile her zamanki klimasan hareketini yapmak içinmiş benim düşünceme göre.

Net kardaki zayıflama gider kalemlerinden kaynaklansa sorun etmezdim, brüt kar marjından (maliyet) kaynaklı olması sıkıntılı bir durumdur benim gözümde. 3. çeyrek ile temeldeki büyü bozuldu, 4. çeyrekte de devam ederse 1. çeyrek beklentisi ile hareket olur ancak. Enver manipüle ederse orasını bilmem, bu da kumar kapsamında değerlendirilmeli yatırım değil.

Benim tahminime göre maliyet artışı ve kur baskılanması kaynaklı bu durum. 4. çeyrek için de farklı bir durum yok ülkede. 2. çeyrek döneminde dolar bir süre 6 üzeri seyretmişti, enerji maliyetleri daha düşüktü onun etkisi oldu ihracat kar marjına bence.
Enerji,kur baskısı ile açıklanamaz
Esas faaliyetlerinden diğer gelirler kaleminden 5,4 milyon zarar yazdı
Oha ne bu aq diye soran olmadı
Ben kötümser degilim
Maalesef bilançoda kalem oynatmak kolay
Bağımsız denetçiymiş !
Dünyada bu işler hep uckagitla döner