Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
Aksine, siz kendinizle çelişiyorsunuz.
Teyzeniz çamaşır makinesi parasıyla 20 tane bilezik almış.

Siz o dönem evinize giren parayla ne aldınız?

70'lerde 80'lerde neredeydiniz?

Mesajınızın son kısmına bakılırsa, sanki ben "şu anda da rahatça alınır" demişim gibi anlamışsınız.
Oysa ki ben size 70'lerde 80'lerde niye almadınız diyorum.
Şu anda sıfırdan başlayan birinin hiç şansının olmadığının ben de farkındayım, ama bir insan neden bugün sıfırdan başlar ki?
Hadi sıfırdan başladı diyelim, neden "evleri dükkanları millet kapmış, bize kalmamış" zihniyetinde olur ki?

Bugüne kadar sıfırın üzerine "bir" koymadıysanız, bugünden sonra da sıfır olarak geçinip gidebilirsiniz.
Dükkanlara evlere özenip de kendinizi boşa mutsuz etmeyin.
iyi de beyefendi
70'lerde ben portakalda vitamindim.
70 lerde hayatta değildim ki..doğmayı bekliyordum. 80lerde de yürümeyi koşmayı filan öğreniyordum. kusura bakmayın tabi ilkokula başlamadan ev almam lazımdı...

babam 79da bırakın bir taksi plakalık tazminat alıp işten ayrılmayı daha askerdeydi

dedem zaten 60'larda daha yerleşik hayata yeni geçmişti ne tapusu? o nedir, yörük tapu mu bilir? göçebe Türkmen. şimdi kusura bakmayın da Mustafa Kemal'in de dediği gibi Toroslarda türkmen obalarının tüten ocağı sönerse, o zaman korkun asıl bu memleketin halinden...biz savaştan dönebilen dedemiz var diye şükrediyoruz. zira savaştan geri gelen pek olmamış da.

öyle bir yazmışsınız ki....

sanki herkes 70lerde yaşıyordu, üstüne iş hayatındaydı, sanki herkes 7 göbek kentsoylu ailelere mensup ama eline geçen parayla ışıl ışıl avizeler aldı! hey maşallah! bu kadar lümpen olunur!

yahu benim 7 ceddimin evinde bugün bile avize yok siz ne anlatıyorsunuz?