Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

    85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

    18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

    12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

    20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

    18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

    4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 317/1002 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

  1. #2529
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Bu kafayla bakarsan eger, aldigin peynirde o şekilde fiyatlansa sorun yoktur.
    Sonucta peyniride kendin yiyosun. Bana vermiyosun ya.
    Kazigı ev de yiyince sorun yok peynirde yiyince sorun mu olacak....

    GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Valla mükemmel mantık.Aynı şekilde düşünüyorum da nedense oturulan ev denince kutsal bir şey atfediliyor, insan yazamıyor tartışamıyor.Ev almak aynı dolar almak, altın almak, hisse senedi almak ,arsa almak gibi finansal bir olay,zamanını kollamak çok ama çok önemli.Ama erkek oturduğu evi ailesinin yaşadığı kalesi gibi,bir nevi krallığı gibi gördüğü için farklı bakıyor olaya.Ne diyeyim herkesin aklı parası kendine kimse kimseye karışamaz tabi.

  2. Ben zaten borsadayım 2013 yılında yine böyle hunharca zam yapan mülk sahibi nedeniyle borsaya girdim şu an çok iyi getiri var çok şükür. Aynen dediginiz gibi kredi çekerim borsa devam artık eli kulağında alırım bu kış inşallah içime sinen bir yeri.

    Bu arada 2013 yılında bana en son 410a verip benim o zamanki tüm paramı verip üstüne kredi çekmek istediğim ve ona rağmen 380k ya çıkabildiğim ev de satışa cıkmış, fiyatı 680. Allah razı olsun müteahhit abeyden ne diyeyim hayatımı kurtarmış
     Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Haddime değil ama bence nakit paranızı yem etmeyin ev için, borsada değerlendirin. Ben öyle yaptım evi alacak nakit param fazlasıyla var olmasına rağmen.

    250 bin peşin verseniz, 600 binlik kredinin 15 yılda geri ödemesi 1.3 milyon tl. Aylık taksit 7000tl.

    600 bin liranın, 1.3 milyona, 15 yılda gelmesi için senede %5.29 artması lazım

    Ek 23931

    Şimdi borsada zaten çoğu hissenin temettü verimi %5 den fazla. Şu an 600 bin liralık tüpraşa girseniz, 15 yıl sonra 1.3 milyon etmemesi için firmanın hortumlanması lazım. Zaten yine önlemi alıp, 4-5 tane temettü kağıdına dağıtsan her türlü artıdasın yine bence : )


    Bu arada tüpraşın son 10 yıllık getirisi, temettüler ile tekrar hisse alındığını varsayarsak, yaklaşık %23.7'ye tekabul ediyor.

    Ek 23932

    15 yil icin ise %25

    Ek 23933

  3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben zaten borsadayım 2013 yılında yine böyle hunharca zam yapan mülk sahibi nedeniyle borsaya girdim şu an çok iyi getiri var çok şükür. Aynen dediginiz gibi kredi çekerim borsa devam artık eli kulağında alırım bu kış inşallah içime sinen bir yeri.

    Bu arada 2013 yılında bana en son 410a verip benim o zamanki tüm paramı verip üstüne kredi çekmek istediğim ve ona rağmen 380k ya çıkabildiğim ev de satışa cıkmış, fiyatı 680. Allah razı olsun müteahhit abeyden ne diyeyim hayatımı kurtarmış

    2013'de borsaya girip, para kazandıysanız, bütün parayı hisseler bu kadar ucuzken eve bağlamak resmen kafana sıkmak olur.

    2013 de endeks 4-5 cent arası gidip geldi. Şu an endeks 2 cent. Aslında 1.9 : )

    Evi nakit parayla alsam kafamı duvarlara vuruyordum şu an, evi aldığımdan beri portfoy %30 getiri sağladı : ). Bu anında nakite çevirebileceğim değer yani.

    800 binlik ev alcaksın diyelim, aylık taksidi 7000tl olur en fazla. Bu taksit miktarı sabit olduğunu unurtmamak lazım, yani yarın kardeşim 9000 sökül diyemez banka.

    7000tl zaten 5 yıl sonra komedi ötesi bir rakam olur, muhtemelen piyasadaki satılan en ucuz çin telefonun fiyatı olur.

  4.  Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Haddime değil ama bence nakit paranızı yem etmeyin ev için, borsada değerlendirin. Ben öyle yaptım evi alacak nakit param fazlasıyla var olmasına rağmen.

    250 bin peşin verseniz, 600 binlik kredinin 15 yılda geri ödemesi 1.3 milyon tl. Aylık taksit 7000tl.

    600 bin liranın, 1.3 milyona, 15 yılda gelmesi için senede %5.29 artması lazım

    Ek 23931

    Şimdi borsada zaten çoğu hissenin temettü verimi %5 den fazla. Şu an 600 bin liralık tüpraşa girseniz, 15 yıl sonra 1.3 milyon etmemesi için firmanın hortumlanması lazım. Zaten yine önlemi alıp, 4-5 tane temettü kağıdına dağıtsan her türlü artıdasın yine bence : )


    Bu arada tüpraşın son 10 yıllık getirisi, temettüler ile tekrar hisse alındığını varsayarsak, yaklaşık %23.7'ye tekabul ediyor.

    Ek 23932

    15 yil icin ise %25

    Ek 23933
    15 Yıllık kirayı hesplamayı unutmuşsunuz.

    Kiraya ve fiyata göre hesap değişse de, 15 yılda evler aşağı yukarı yarı parasnı amorti eder.

  5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Oyuna erken başlayıp evleri dükkanları kapmak mı?
    Sanki evler dükkanlar bedava dağıtılmış da kimse sizin dedenize haber vermemiş gibi söylüyorsunuz.

    "Oyuna yeni girenlerin ne gibi bir şansı olabilir" derken, kim oyuna yeni girmiş ki?
    Kimse gökten düşmedi. Herkesin babası dedesi vardı.
    (Yetimhanede büyüyüp hayata sıfırdan başlamak zorunda olanlar istisna)
    Babalar dedeler zamanında toprağa bir çekirdek soksaydı, bugün torunlar meyve yerdi.

    Yıl 1979.
    Rahmetli babam renault-mais'te çalışıyor.
    Bir gün renault-mais'ten diyorlar ki, "eleman azaltacağız, biz rastgele atmayalım, isteyen gönüllü çıksın, tazminatı neyse tıkır tıkır ödeyeceğiz.
    Babam ve birkaç kişi daha tazminatı alıp çıkıyorlar.
    Babam o tazminatla taksi plakası alıyor. Üste de az bişey para artıyor, onu da kötü gün parası diye kenara koyuyoruz, üzerine kırk tane düğüm atarak.

    Aynı tazminatı alan diğer arkadaşları ne alıyor biliyor musunuz? Buzdolabı, renkli televizyon, ışıl ışıl avizeler, vitrinler, ıvır zıvır çer çöp. Fakat o dönemin gayet havalı şeyleri bunlar.
    Kimisi de gezip tozup parayı çıtır çıtır yiyor.

    Şimdi o renkli televizyon alanlar veya parayı çıtır çıtır yiyenler de aynen sizin gibi "millet evleri dükkanları kapmış" diyordur.
    Ben, renkli televizyonu olanların penceresinden içeri bakarak büyüdüm.
    Bugün kazık kadar karılar kopan düğmesini bile dikmeyi bilmezken, ben daha ilkokul çağında yırtık ayakkabımı kendim dikerdim.
    zaman geçti, ergen olduk, etrafta yaşıtlarımız her şeye sahip olup hava atarken biz sadece zaruri ihtiyaçlarımızı gidererek yaşadık.
    Ama 20'li yaşlarda kendi adıma daire alacak kişisel param olmuştu.

    Uzun lafın kısası, kimse monopoliye sizden daha erken başlamadı, kimse de hiç bir şeyi bedava bulmadı.
    Hatayı yanlış yerde ve yanlış kişilerde arıyorsunuz.
    Söylediğinle çelişiyorsun. Şu an reanult maisten ayrıl tazminat al bakalım 2 milyona taksi plakası alacak mısın? 70 80 90 ların nimetini yemişsin belli ki ve bunu kendi başarın sayıyorsun. Allah'ın sana bu nimetleri bahşettiğini kabul edemiyorsun. İnsanların sorunuda bu kibir! Başarılarını kendilerinden bilir ama başarısızlıklarına kader kısmet derler. Ya da başkalarını suçlarlar.

    70 80 HATTA 90 ların başında her sokakta bakkal vardı mava vardı kasap vardı herkes para kazanırdı. Fırsatlar çoktu bakkalı olan sonra market açtı büyüdü para kazandı o marketler süper market sonra hiper market oldu sonra hiper marketleri balinalar satın aldı. Bir mahalle bakkalı açıp 10 çocuk okutanlar vardı. Şimdi git o markette çalış kendini bile okutamazsın.

    Ayrıca insanlar 70 lerde renkli tv buzdolabı alabiliyorlarmış. Bir renkli tv buzdolabı veya çamaşır makinesi almak için 250 gram altın değerinde para vermen gerekiyordu. Yani alım gücü çok yüksekti. Teyzem çamaşır makinesi parasıyla gidip 20 burma bilezik almıştı!!

    Bir memur emekli maaşıyla daire alınabiliyordu hemde yeşilköyde veya bağdat caddesinde. 35 40 yaşında emekli olup 50 yıl emekli maaşı alınabiliyordu. 15 sene çalış 50 sene maaş al kıyak emeklilik vardı herkese. Şimdi gir işe 65 yaşında emeklisin en erken.45 sene çalışp 15 sene maaş alabilirsin ancak. Ve geçmişsin monopolye erken başlamadım diyorsun. Madem öyle 5 senede tekrar sıfırdan ev al bakalım asgari ücretle işe girip.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

  6. Aksine, siz kendinizle çelişiyorsunuz.
    Teyzeniz çamaşır makinesi parasıyla 20 tane bilezik almış.

    Siz o dönem evinize giren parayla ne aldınız?

    70'lerde 80'lerde neredeydiniz?


    Mesajınızın son kısmına bakılırsa, sanki ben "şu anda da rahatça alınır" demişim gibi anlamışsınız.
    Oysa ki ben size 70'lerde 80'lerde niye almadınız diyorum.
    Şu anda sıfırdan başlayan birinin hiç şansının olmadığının ben de farkındayım, ama bir insan neden bugün sıfırdan başlar ki?
    Hadi sıfırdan başladı diyelim, neden "evleri dükkanları millet kapmış, bize kalmamış" zihniyetinde olur ki?

    Bugüne kadar sıfırın üzerine "bir" koymadıysanız, bugünden sonra da sıfır olarak geçinip gidebilirsiniz.
    Dükkanlara evlere özenip de kendinizi boşa mutsuz etmeyin.
    Son düzenleme : djoz; 26-12-2019 saat: 10:19.

  7. Evet 35-40 yaşında emekli olanlar sayesinde sosyal güvenlik sistemi çökmek üzere, milleti zorla 2. emekliliğe geçiriyor devlet, çünkü ana emeklilik sistemi çökecek. O 35-40 yaşında emekli olanlar, yeni ilaçlar, yeni tedaviler sayesinde 85-90 yaşına kadar yaşabileyecek.

    Yani ortaya 20-25 yıl çalışıp, 45-50 yıl emekli maaşı alan bir zümre çıktı.Normalde durum tersi olur, 40-45 yıl çalışırsın, 20-30 yıl her neyse emekli maaşı alırsın, böylece sistem alttakileri besleyebilir.

    70 li yıllarda ülkenin kaynaklarını oy uğruna peşkeş çekmekten övgüyle bahsediliyor, hayretler içersindeyim.

    Adamın babası alın teriyle tazminatından gitmiş taksi plakası almış, kendi bile tahmin etmiyordur ilerde bu kadar değerleneceğini, muhtemelen aileme bakayım çocuklarımı namerde muhtaç etmeyim diye aldı plakayı, getirdiği rant bonusu oldu.. Bu adamın plakadan sağladığı rant, 20 yıl çalışıp emekli olup, 50 yıl maaş alanlardan 10000 kat helaldir.

    Şimdi emeklilikte yaşa takılanlar çıktı bir de. Ama milletin dünyadan haberi yok, bu emeklilik sistemi zaten çökmek üzere. Bundan sonra emekli olacak herkesin alım gücü kademeli olarak düşücek. Herkes gardını alsın, önlemini alsın. BES kötünün iyisi bu sistemde.

  8. Yaaa işte böyle adamı 70 80 90 lı seneleri aratır hale getirdiler işte...AKP yi destekleyenler...

    Yani o fırın, tv, çamaşır makinası, buzdolabı bile yoktu masallarına inanmayın...KARAOĞLANIN KIBRIS FETHİ sonrası ambargo olduğu için çekilen yoklukları (benzin, aygaz, sigara, yağ) (aslında halkta para da vardı alım gücü de o zamanlar ama mal gelmiyordu) masal gibi anlatıyor birileri...

Sayfa 317/1002 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •