FİBO bilgi için sağol.

Yukardaki tabloya göre hiç yabancı çıkışı olmamış, tersine yüklü giriş olmuş.
Listedeki tutar artışının %20 sini endeks yükselişine bağlasan, kalanında yeni doviz girmiş olması gerekir veya yabancıların yerlileri donlarına kadar ütmüş olması gerekir.

Ağustostan bu yana yabancı yerli oran ve tutarını görebileceğim bi yer olsaydı, kafama tam oturtabilirdim. Böyle eksik kaldı.

TBMM sitesinden son 3 aylık yabancı payına tutar olarak bakıyorum. 30 milyar USD den 33 milyar USD ye çıkmış. Yani %10 artmış.
Endeks zaten bu 3 ayda %20 den fazla arttı. Kur da biraz arttı. Sonuçta hiç para girmemiş görünüyor son 3 ayda. Artan %10 'u endeks yükseliş ve kurla açıklayabiliriz. Tabi 3 ay yetersiz 6 aya bakmak lazım.

Son aylardaki yükselişin, geçmiş tecrübelerimizle karşılaştırınca farklı olduğunu görmüştük. Katarlıların olması mantıklı. Ancak bu milyar dolarların sahibine katarlı demek ne kadar doğru bilmem. Adamların çocukluklarından itibaren hayatlarının çoğu londra new york da geçiyor. Oyun tarzları, batılılarla aynı tarz olmalıydı desemde fikir yürütmem doğru olmaz. Daha bizim dinCİ ler nasıl müslüman onu çözemedik. Mal mülkleri çocuklarının eğitimi batıda.

Her neyse, kafam yeterince karışık.
Aslında kadının yazdığı 1milyon 200 küsür yatırımcı ile MKK da yazan 4 milyon yatırımcı rakamlarıda uyumsuz.??? Bu arada 1milyonu KY diye okumuştum bir yerde. KY nin tutar oranı kaçtı yaw.%5 miydi 5 milyarmıydı, tam hatırlamadım.