Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
1 kontrat 1100 tl. 1 kademede 2.5 tl kar veya zarar yazar. 1 kademe 25 puandır. 1000 puanda 100 tl, 10000 puanda tüm paranı kaybedersin. Yanlış tahmin + hatalı yönde ısrar + stop kullanmama ile sert bir harekette terste kaldı isen 1 haftada çok rahat batarsın. Testere piyasada sürekli terste kalarak 2 3 ayda batarsın. Trend piyasada long veya shortta ısrar ederek de 2 3 ayda batarsın.

Viop çok tehlikeli ve çok güçlü bir araçtır. Hissede hisse aldım düştü diyelim ( mesela tekfen de bu durumdayım şu anda ) unutursun günü gelene kadar beklersin illa düzelir eğer batık bir şirket almadı isen. Türev piyasada ise elinde pozisyon ve teminat dışında hiç bir şey yoktur. Haklı dahi olsan piyasa önce sebi batırıp sonra senin tahmin ettiğin yine rahatlıkla gidebilir.

Bu nedenlerle, çok büyük hisse portföyünü hedge etmek dışında, ky nin viop da işi kesinlikle olmamalı. Çok kazanırım diye gelip her şeyini verip çıkanı çok gördüm.
Katılıyorum zira bende ciddi zarar ettim. Koruma amaçlı düşünülebilir veya en iyi ihtimalle herkesin öldük bittik dediği ana kadar beklenip sonrasında hesaplanarak risk alınabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi