https://egirisim.com/2020/02/18/lond...arina-giriyor/
ilginc olabilir.
bu konuda bizde bir eksiklik var.
Durum analizi yapalım
+Baya yeni müşteri geldi piyasaya diyorlar.
+İşlem hacimleri de güzel gidiyor borsa da kumarcısıda yatırımcısıda kasaya güzel para bırakıyor
+viopda gece seansıda başladı.
+volatilite yüksek bir yıl
Aracı kurum açacak sermayesi ve spk histerleri karşılayamanlar için aracı kuruma ortak olma fikri mantıklı geliyor.
Haftasonu Işık beyde linkedinde demişti.
Hisse ismi vermeye gerek yok
Yatırım tavsiyesi değildir.
Genel kurul tarihleri belli olmaya başladı.
Takvim hazırladım. Geçen sene FROTO,ARCLK, CIMSA ve ISYAT'a katılmıştım.
Bu sene çoğuna katılmayı planlıyorum. Takvime ekleyeceklerim::ALKIM, EREGL, ENJSA, KORDS, ENKAI
![]()
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Merhabalar,
BIST 100'e uzun süreli short pozisyonu açmak mümkün mü? (bir kaç ay gibi)
Short pozisyonunda her gün sonu ek bir ücret banka tarafından talep ediliyor mu?
Teşekkürler.
(yani 100 TL den 2 defa short pozisyon açtım, birini aynı gün 100 TL long girerek kapattım. Diğerini ise 1 ay sonra gene 100 TL den long girerek kapattım. İki işlemde de banka komisyonu aynı olur mu?)
Teşekkürlerimle
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet, her yılın aralık vadesine kadar short açabilirsin. Yani şu andan 2020 aralık vadeli kontratı satabilirsin. Bu bilgi kısmıydı şimdi uyarı :
Aman dostum. Once aklını, sonra paranı alırlar viop da poz açmanın tek koşulu yüklü portföyün olup (1m++) her gün al sat uğraşamayacaksan hedge amaçlı short açmaktır. 2013 yılından beri VIOP topiğini takip ederim, tüm kadro en az 5 kere battı. Aman aman aman. VIOP karım hisselerdeki zararımın %80'ini karşıladı ve gelen parayla da kısmen hisselerimde pozumu artırdım ama buna ragmen benim bile aklımı alıyor arada long filan deniyorum ne cesaretseaman aman aman...
Yer İmleri