Originally Posted by
diproyal
Hangi şirketten bahsediyorsunuz?

Originally Posted by
egeloman
Yaklasık 6 aydır baslıgı takip ediyorum ve ilk mesaj / sorum bugune nasipmiş. Yatırım yapmıs oldugum hissem yaklasık 2 aydır gün içersinde endeksten negatif ayrısırken, kapanıs işlemleri (sanırım piyasa tabiri karanlık oda) sonrasında endeksten pozitif ayrışmış oluyor. Ayda 1-2 gerçekleşen bir durumda degil, neredeyse hergün aynısı yasanıyor. Nedenini biraz araştırdım ancak bulamadım, yılların tecrübeli arkadasları belki bu durumun neden kaynaklanabilecegini tahmin edebilirler?

Originally Posted by
egeloman
Açıkcası farkında olmadan manipülatif davranmaktan çekindigimden hisse adı yazmak istemiyorum. Ancak bahsettigim durum bugun kapanış sonrasında da gerçekleşti. Benim gibi yenilerin bilemiyecegi makul bir açıklaması varmıdır diproyal bey?
Hisse adı söyleyerek manipülatif davranmazsanız. Eğer hisse adı söyleyerek manipülatif davranılsaydı olağan şüphelilerde sıralamada son sıralarda olurdunuz. Neyse sizin tercihinizdir.
Bahsettiğiniz şirkette özel bir durum olmayıp muhtemelen likidite sağlayıcılığı anlamında aracı kurum kapanış seansında işlem yapıyordur. Yani toplam işlem hacmi çok düşük olduğu için gün içinde negatif oluşup karanlık odada dünkü seviyede kapanıyordur.
Bahsettiğiniz şirketin kendi endeksi ile betasına bakmanızda fayda var. Yani xu100 ile değil örneğin banka ise bankacılık endeksi ile...
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri