Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
İfrat tefrit dengesini iyi ayarlamak lazım...ne, “ne gerek var, olacaksa olur” diyelim, ne de “ ne var ne yok kapatalım” toptancı yaklaşımına girelim derim. Åžunu akıldan çıkarmayalım, bu vaka ilk görülmeye baÅŸlandığından bu yana 3 ay oldu neredeyse ve hala 6 vaka var ve ölüm yok...bence vaka sayısı 1000 leri geçmeden aşırı sert tedbire gerek yok.

Bana sorarsanız eğitime ara kararı bile daha geç alınabilirdi, ama yöneticiler tedbirli davranmak istemiş, ona da saygı duyarım.

Tedbirli davranalım, ama tümden hayatı durdurmayalım. Bu virüs artık hayatımızda, seneye de olacak...bir şekilde temizliğe ve genel tavsiyelere uyarak bu virüsle yaşamaya alışmalıyız.
Üniversite tatilini bugün sonrasında karantina için yurtlarda yer açılmasına yordum. Okul tatilinin motivasyonu toplu taşımayı rahatlatmaktı diye tahmin ediyorum.
Ülkede ciddi anlamda aşı karşıtlığı olduğunu sizde biliyorsunuz. İnsanların bir kısmı ciddi anlamda umursamaz. Bu nedenle işi paniğe dökmeden temkinli olmakta fayda var. Çin’nin konuyu geç bildirmesi devamında ticari ilişkiler nedeniyle avrupanın tedbir almaması işi bu noktaya getirdi. Sorun salt virüs değil. Sağlık sisteminin aşırı yük nedeniyle kitlenmiş olmasından kaynaklanıyor.
İlk günden itibaren eninde sonunda bu virüse maruz kalacağımızı biliyoruz. Ancak bu süreç ne kadar yavaşlarsa o tedavi konusunda bilgimiz o kadar artacak. Şimdiden yetkililerin elinde yüz elli bin civarında vakanın seyri tedavi teknikleri, test yöntemleri hakkında bilgi var. İlk günleri hatırlarsanız daha bulaşma yolu bile bilinmiyordu.

Bizim sağlık kültürüne şöyle örnek veriyim. İşyerinde biri grip oldu mu sırayla hepimiz oluyoruz. Herkes dinlenmek iyi gelir diyor ama izin konusuna gelince siz insiyatif almazsanız, izin veya rapor konusunda herkes tavana bakıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi