Artan

14.980,00 9.99 11:29
159,70 9.99 11:29
44,72 9.99 11:29
3,99 9.92 11:30
16,27 8.47 11:30
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 11:30
150,90 -7.88 11:30
3,34 -7.73 11:30
91,10 -7.51 11:30
22,02 -6.93 11:30
Azalan Hisseler

İşlem

3.173.358.415,30 11:30
2.315.467.244,09 11:30
2.311.962.146,00 11:30
2.135.223.518,96 11:30
2.032.690.771,47 11:30
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Her gece bu saatlerde önceki günle, bugünü kıyaslıyorum. Yeni enfekte olan kişi sayısına bakıyorum. Son günlerde ilk kez düşüş oldu sayıda. Dün gece 10450, bugün 10350...İtalya ve İran’da sorun devam ediyor...bu ikisinde yeni enfekte olan kişi sayısınazalmaya başlarsa sorun yatışmaya başladı diyebileceğiz. İlk vakaların görüldüğü Çin, Güney Kore, Japonya, hongkong da sorun tamamen kontrol altına alınmış durumda.

Eğer yarın gece toplam yeni enfekte kişi sayısı 10 bin altına inmiş olursa şahsen rahat bir nefes alırım.
    o bu bence 2. planda. ben bizdeki durumu önemli görüyorum. ve bazı şeyleri aklım almıyor. ıraktan 35 işçi dönmüş, hastane gösteriliyor, bu hastane de 14 gün gözetimde tutulacakmış. dinayet işleri başkanı açıklama yapıyor umreden 15 mart a kadar 21 bin kişi dönmüş olacak diyor, evlerinden çıkmasınlar açıklama yapılıyor. bunlar niçin 14 gün karantina da tutulmuyor, gitmelerine neden izin verildi? bunlardan birinde bulunmuş. kimbilir kaçıyla teması oldu. okulları kapat, kafeler, kahvehaneler açık. umarım fazla büyümeden atlatırız.

Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    o bu bence 2. planda. ben bizdeki durumu önemli görüyorum. ve bazı şeyleri aklım almıyor. ıraktan 35 işçi dönmüş, hastane gösteriliyor, bu hastane de 14 gün gözetimde tutulacakmış. dinayet işleri başkanı açıklama yapıyor umreden 15 mart a kadar 21 bin kişi dönmüş olacak diyor, evlerinden çıkmasınlar açıklama yapılıyor. bunlar niçin 14 gün karantina da tutulmuyor, gitmelerine neden izin verildi? bunlardan birinde bulunmuş. kimbilir kaçıyla teması oldu. okulları kapat, kafeler, kahvehaneler açık. umarım fazla büyümeden atlatırız.
    son durum olarak, geçen habere göre umreden dönenlerde karantina ya alınacakmış, bu iyi haber. kabinenin çalışan en iyisi sağlık bakanı teşekkürü hak ediyor. kafe, kahvehane ve lokantalarda 2-3 hafta kapatılsa umudum artacak.

3.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    son durum olarak, geçen habere göre umreden dönenlerde karantina ya alınacakmış, bu iyi haber. kabinenin çalışan en iyisi sağlık bakanı teşekkürü hak ediyor. kafe, kahvehane ve lokantalarda 2-3 hafta kapatılsa umudum artacak.
    İfrat tefrit dengesini iyi ayarlamak lazım...ne, “ne gerek var, olacaksa olur†diyelim, ne de “ ne var ne yok kapatalım†toptancı yaklaşımına girelim derim. Şunu akıldan çıkarmayalım, bu vaka ilk görülmeye başlandığından bu yana 3 ay oldu neredeyse ve hala 6 vaka var ve ölüm yok...bence vaka sayısı 1000 leri geçmeden aşırı sert tedbire gerek yok.

Bana sorarsanız eğitime ara kararı bile daha geç alınabilirdi, ama yöneticiler tedbirli davranmak istemiş, ona da saygı duyarım.

Tedbirli davranalım, ama tümden hayatı durdurmayalım. Bu virüs artık hayatımızda, seneye de olacak...bir şekilde temizliğe ve genel tavsiyelere uyarak bu virüsle yaşamaya alışmalıyız.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İfrat tefrit dengesini iyi ayarlamak lazım...ne, “ne gerek var, olacaksa olur” diyelim, ne de “ ne var ne yok kapatalım” toptancı yaklaşımına girelim derim. Åžunu akıldan çıkarmayalım, bu vaka ilk görülmeye baÅŸlandığından bu yana 3 ay oldu neredeyse ve hala 6 vaka var ve ölüm yok...bence vaka sayısı 1000 leri geçmeden aşırı sert tedbire gerek yok.

Bana sorarsanız eğitime ara kararı bile daha geç alınabilirdi, ama yöneticiler tedbirli davranmak istemiş, ona da saygı duyarım.

Tedbirli davranalım, ama tümden hayatı durdurmayalım. Bu virüs artık hayatımızda, seneye de olacak...bir şekilde temizliğe ve genel tavsiyelere uyarak bu virüsle yaşamaya alışmalıyız.
    Üniversite tatilini bugün sonrasında karantina için yurtlarda yer açılmasına yordum. Okul tatilinin motivasyonu toplu taşımayı rahatlatmaktı diye tahmin ediyorum.
    Ülkede ciddi anlamda aşı karşıtlığı olduğunu sizde biliyorsunuz. İnsanların bir kısmı ciddi anlamda umursamaz. Bu nedenle işi paniğe dökmeden temkinli olmakta fayda var. Çin’nin konuyu geç bildirmesi devamında ticari ilişkiler nedeniyle avrupanın tedbir almaması işi bu noktaya getirdi. Sorun salt virüs değil. Sağlık sisteminin aşırı yük nedeniyle kitlenmiş olmasından kaynaklanıyor.
    İlk günden itibaren eninde sonunda bu virüse maruz kalacağımızı biliyoruz. Ancak bu süreç ne kadar yavaşlarsa o tedavi konusunda bilgimiz o kadar artacak. Şimdiden yetkililerin elinde yüz elli bin civarında vakanın seyri tedavi teknikleri, test yöntemleri hakkında bilgi var. İlk günleri hatırlarsanız daha bulaşma yolu bile bilinmiyordu.

Bizim sağlık kültürüne şöyle örnek veriyim. İşyerinde biri grip oldu mu sırayla hepimiz oluyoruz. Herkes dinlenmek iyi gelir diyor ama izin konusuna gelince siz insiyatif almazsanız, izin veya rapor konusunda herkes tavana bakıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İfrat tefrit dengesini iyi ayarlamak lazım...ne, “ne gerek var, olacaksa olur†diyelim, ne de “ ne var ne yok kapatalım†toptancı yaklaşımına girelim derim. Şunu akıldan çıkarmayalım, bu vaka ilk görülmeye başlandığından bu yana 3 ay oldu neredeyse ve hala 6 vaka var ve ölüm yok...bence vaka sayısı 1000 leri geçmeden aşırı sert tedbire gerek yok.

Üretimin aksamaması için ben corona'nın haber dahi yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu konudaki düşüncem o kadar radikal.

Ama size tek bir olasılık bırakayım.. Hiç ölüm yok derken, bu vakadan ölüp de pnömoniden sebep gösterme durumu yoktur diye mi düşünüyorsunuz? Ha, elbette bizde olmaz bu. Muhtemelen İran gibi ülkeler mevcut kayıpları az göstermek için böyle yapıyor olabilir.
    ...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •