Topik Canan Karatay hocanın tavsiyeleri gibi oldu . Gıda teknikeri arkadaşların bana bir tavsiyesi var idi. Pastaneden kesinlikle ay çöreği almayın. Pastanede ne kadar un türevi artık malzeme var ise hepsini ay çöreğinin içine dolgu malzemesi olarak kullanırlarmış. Çocukluğumda çok da yemişliğim vardır o meretten.
Ayrıca bunu herkes bilir genelde ama gene de hatırlatayım. Salam, sosis , sucuk yeme frekansınız çok düşük olmalı. İçlerinde sucuk nisbeten daha masum ama sosis ve salam , nefsiniz için hadi 6 ay da bir yiyin , özellikle çocuklarımıza. Ülkemizde sosis ve salama rengini veren madde kansorejendir ve kullanım oranlarına zannedersem çok da önem verilmez.
Kepek ekmeğini de bilmiyordum , biz de şekerimiz var diye tatsız tuzsuz bir şey olmasına rağmen alırız ,yeriz fırından. Ne gibi sıkıntı var acaba sevgili forumdaş ? Bir yerde kepekli ekmeğin , aslında boya ile yapıldığını okumuştum. Keza esmer şekerin de boya ile esmerleştiğini söylemişlerdi bana , ama gene de tam vakıf değilim. Tam vakıf olduğum konuları direkt söylerim zaten.