-
2001 krizi öncesi Marmara depremi oldu. Yani ülkemizin bir numaralı üretim merkezi yerle bir oldu. Bu ülkenin ürettiği 100tl nin 60-70tl si bu bölgede üretilir. O dönem hükümet böyle bir yıkım ile baş edebilmek için bir kaç kalem ürüne ötv ekledi (şimdi binlerce kalem üründe mevcut) yurt dışından ve yurt içinden bol miktarda borç alarak kamuyu borçlandırdı. Nitekim kaçınılmaz sonu 2001 e kadar ancak erteleyebildi. Peki iki yıldır baş etmeye çalıştığımız ******i boktan krizi ortaya çıkaran yıkımın adını bilen bir arkadaş yazabilirmi? Yine deprem mi oldu? Tüpraş gibi tesislerimizde haftalarca sönmeyen yangınlarmı çıktı? Mahalleler Marmara denizinin içine mi gömüldü? Yüzlerce fabrika binlerce atölye hurdaya mı döndü? Binlerce vatandaşımız bir gece de vefat mı etti? Milyonlarca vatandaşımızın evleri yıkıldıda sokaklarda mı kaldı? Ne oldu da bu hale düştük?
Neymiş efendim kriz kamu krizi değilmiş te özel sektör kriziymiş. Kamu o zaman kağıttan kaleme her şeyi üretiyordu bugün ne üretiyor, ülkenin özel sektörün üzerine yüklendiğinden haberiniz de yok heralde. Devlet onu mu üretir devlet bunu mu üretir diyerek tüm ülkenin özel sektörün sırtına yüklendiğinden bile habersiz yaşıyorsunuz.
Kesinlikle katılıyorum 2001 kriziyle bu krizi karşılaştıran adam kelimenin tam anlamıyla ya geri zekalıdır yada ahlaksızdır
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri