Bu topik ego tatmin yeri değil. Bu başlığın takipçileri, ortalama forum seviyesine göre daha eğitimli, algıları daha açık ve vole vurma, köşe dönme peşinde olmayan kişilerden oluşuyor. 3 yıldır bu başlığı takip etmesine rağmen, hemen hiç gönderisi olmayan çok arkadaş var. Zaten sırf benim ricam üzerine, üye olup tanışma mesajı atan çok arkadaş oldu.
Emekliliği gelmiş, bol bol vakti olan, kahvehaneler kapalı, dışarı çıkama yasağı var diye takılacak yer arayan kişilerden değiller...yani vakit geçirmek için takılmaya gelmiyorlar bu başlığa. Hatta pek çok arkadaş, haftada bir iki kez girip, yazılanları okumaya çalışıyor.
Bu nedenle, bu başlıkta ard arda sohbet havasında yazmıyoruz...karşılıklı diyolaglara girmiyoruz pek.
Bunları anlatıyorum ama, bunlar umurunuzda değil di mi? burası forum nasılsa, aklınıza geldiği gibi, keyfiniz istediği gibi yazmaya devam edeceksiniz..forum yönetimi bu hakkı veriyor diye, istediğiniz gibi davranabileceğinizi düşünüyorsunuz...halbuki medeni insanlar girdikleri bir ortamda, yazılı kurallar olmasa da, ortamı bir süre takip edip, ona uygun hareket etmeye çalışırlar. buradaki seviyeli muhabbet batıyor bazılarına, burası da diğer başlıklar gibi saldım çayıra mevlam kayıra olsun istiyorlar.
bunu anlattığım kişiler de avrupa görmüş, belki de yaşamış kişiler..orada bu sosyal kurallara uyup, burada kafasına göre hareket edebileceğini düşünenler...medeniyet bize fazla mı sizce?
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri