Sayfa 879/1230 İlkİlk ... 379779829869877878879880881889929979 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,025 - 7,032 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Bu topik ego tatmin yeri değil. Bu başlığın takipçileri, ortalama forum seviyesine göre daha eğitimli, algıları daha açık ve vole vurma, köşe dönme peşinde olmayan kişilerden oluşuyor. 3 yıldır bu başlığı takip etmesine rağmen, hemen hiç gönderisi olmayan çok arkadaş var. Zaten sırf benim ricam üzerine, üye olup tanışma mesajı atan çok arkadaş oldu.

Emekliliği gelmiş, bol bol vakti olan, kahvehaneler kapalı, dışarı çıkama yasağı var diye takılacak yer arayan kişilerden değiller...yani vakit geçirmek için takılmaya gelmiyorlar bu başlığa. Hatta pek çok arkadaş, haftada bir iki kez girip, yazılanları okumaya çalışıyor.

Bu nedenle, bu başlıkta ard arda sohbet havasında yazmıyoruz...karşılıklı diyolaglara girmiyoruz pek.

Bunları anlatıyorum ama, bunlar umurunuzda değil di mi? burası forum nasılsa, aklınıza geldiği gibi, keyfiniz istediği gibi yazmaya devam edeceksiniz..forum yönetimi bu hakkı veriyor diye, istediğiniz gibi davranabileceğinizi düşünüyorsunuz...halbuki medeni insanlar girdikleri bir ortamda, yazılı kurallar olmasa da, ortamı bir süre takip edip, ona uygun hareket etmeye çalışırlar. buradaki seviyeli muhabbet batıyor bazılarına, burası da diğer başlıklar gibi saldım çayıra mevlam kayıra olsun istiyorlar.

bunu anlattığım kişiler de avrupa görmüş, belki de yaşamış kişiler..orada bu sosyal kurallara uyup, burada kafasına göre hareket edebileceğini düşünenler...medeniyet bize fazla mı sizce?
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Her biriniz bizim için değerlisiniz. Deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz. Polemiğe girmeden bunu sürdürsek olmaz mı ?
    Herkes düşündüğünü ifade etse sataşma yerine tatlı atışma olsa bizde faydalansak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Her neyse özelden yazıp soru soran aile hekimi bir meslektaşım için vereceğim cevabı burdan yazayım.Ocak ayında kardeşim, bir ay önce de çok yakın tanıdığım iki arkadaşım aynı soruyu sordu.Koşullar çok uygun faizler düşük kredi çekip altın alalım mı diye ikisine de zarar olasılığı çok az alın dedim,ikisi de kar etti,halen bu iş yapılır mı derseniz benim aklıma göre yapılır.Çünkü dolar baskılanamıyor,dolar artacak o belli gibi,ons altında da 2011 çanağının tamamlanması 1750 civarında olacak,orası çok kritik.O seviye yukarı kırılırsa altının yolu çok ama çok uzun.Bizim memlekette malum gram altın alınıyor,gram altın içinde hem dolar fiyatlaması hem ons fiyatlaması sözkonusu,gram altının 20 yıllık grafiğini açın bakın o grafikteki yukarı trend kırılır mı.Cevabınız kırılmaz ise o zaman arkadaşın cevabı ortaya çıkıyor zaten.Belki aynı konuda kafasında soru işareti olan başka arkadaşlar vardır diye cevabı buraya yazdım.Saygılar sevgiler.

Anlaşılan uyarıyla bu sorunu çözemeyeceğiz.. Bundan sonra birbirine laf sokan , çekişme & atışma turu mesajları gönderen arkadaşları tekrar uyarmadan ceza vereceğim .. Faydalı her paylaşıma açığız ama çekişme atışmaya yada başlığı karıştırmaya izin vermeyeceğiz.. Bilginiz olsun .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

5.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Sn hkm,

- 900 binden biraz fazla. 937 bin küsür.
    - Hiç üstat olamadım, çünkü bende biraz delilik var.... doğuştan.
    - Teveccüh göstermişsiniz efenim, hakkımda düşündüğünüzün ancak yarısı kadar ya var, ya yokum... belki de çeyreği kadar.
    Tebrikler keşke zamanında sizi bende takip etseymişim
    Buarada seneye temettünüz baya düşecek gibi görünüyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6. Mart'ın ortalarında endeks 82 binleri denerken...deva 7 seviyesinde, ulsusoy un da 2,5 tl iken...neler yazmışım...aşağıdaki yazıları, günü gününe takip eden arkadaşlar o günkü psikolojiyi gayet iyi hatırlar..ellerin titrediği, korkunun tavan yaptığı zamanlar...forum hayatım boyunca hiç bir yazımı silmediğim için, o günlerde neler yazdığım gayet kolay görülebilir.

Alıntı Originally Posted by Sabır taşı Yazıyı Oku
    Sn. Cautionary, Deva hissesiyle ilgili 15 tl beklentiniz vardi ancak bu kağıttaki hareketleri siz de fark etmişsinizdir, virüsle beraber ele ayağa düşmüş durumda, bi tavanı bi tabanı görüyor, kah yukarı kah aşağı devre kesiyor, bunlar da canımı sıkmaya başladı açıkçası, ki zaten güzel bilanço sonrası girmiştim, maliyetim görece yüksek, iyice soygun dönen kumar kağıtlarına döndü koca şirket, virüs gündem olmaya devam ettikçe böyle gidecekmiş gibi geliyor bana, sizin görüşlerinizi merak ettim, hedefinizde bi sapma/gecikme var mıdır?
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Maalesef endeks ciddi satış yiyince, bir kısım Fon bu tür hisselere girdi..mantık şu aslında...mecburen belli oranda hisse taşıması gereken fonlar, kaybı azaltmak İçin bu tür hisselere geçici park ediyor,,,işler biraz düzelince de bunlardan çıkıp diğer hisselere geçiyorlar.

Birkaç güne normale döner..sonuçta deva nın beklentisi, bilançosu, hikayesi farklı..virüse vs ihtiyacı yok.
    Arkadaşlar duygularımı çok belli etmemeye çalışıyorum...ama çok mutluyum..2 yıldır oluşturduğum sistem 2018 de rüştünü ispatladı. geçen yıl yükselişte, bu yıl da düşüşte çok iyi sınavlar veriyor...ve bu sistemi yaklaşık 2,5 yıldır her şeyiyle sizinle paylaştım...dönüp geriye bakınca bu ve önceki başlık, anlayabilen için hazine değerinde bence.

Bu arada dün ve bugün endeksi %3 yeniyor portföyüm..deva, uluun, knfrt sayesinde...sistem kadar şans da önemli..konfurt u hafta başı almaya başladım, dün öğleden sonra patladı kağıt..uzun süre takibindeydi, fiyatı uygun seviyelere gelince almaya başlamıştım.
    Öyleydi, ama şu an tavan ve tavanda 400 bin lot bekliyor o zaman gelin biraz temel analiz yapalım.

Bazı ürünler ya da piyasalar vardır diyelim...ekonomik büyüme ile ters orantılıdır. Yani işler kötüye gidecek, işsizlik vs artacaksa piyasası küçülmez, aksine büyür. Un pazarı öyle bir pazar...yani şu yaşadığımız kriz ortasında insanlar eve kapanmış, makarnaya saldırmış, dar gelirlinin neredeyse karnını doyuracağı tek şey olarak hamur işi kalmış.

Bu ortamda, ilk tepki olarak yükseldi Ulusoy un, sonra ya birilerinin elinden malı almak, ya da diğer tahtalarda sıkışan speklerin mecburi satışı ile endekse paralel geriledi...şimdi de bir büyük el alıma karar verdi.

Peki ben bu hisseyi satmak yerine, endeks short yaparak doğru yapmadım mi? Bu tür zamanlarda tavizi it izine karışır...kurunun yanında yaşlar da yanar..mecburi satışlar yapılır...kredili işlemler mecburen kapatılır. Bu tür dönemlerde hissenize şans tanımanız gerekir...riskinizi hissenizi satarak değil, endeksi satarak minimize edebilirsiniz.

Not1: aynı durum deva da da var..önce yukarı tepki, sonra saçma satışlar...bugün o da güçlü duruyor.
    Not2: bu demek değil ki, hemen yukarı topuklayacak bu hisseler..şu ortamlarda yarın ne olacağı hiç belli olmaz..bu nedenle aşırı dikkatli olunmalı hisse alınırken...ama portföyümde bu günlerde güvendiğim ilk iki hisse uluun ve deva dır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Mart'ın sonları yaklaşmış, korkular yatışmış biraz, ben de o sırada bunları yazmışım..şimdilik bu kadar.

Tabii ki buradan V tipi çıkış yapacak halimiz yok...95-100 bin arası ben de tekrar satış beklerim..artık 80 bin altına kalıcı hareket beklemiyorum...90 bin altında, 82 bin üzerinde ikinci bir dip ve oradan tekrar yukarı dönüş en olası senaryo.
    İşin içinde olan siz hekimler kadar olaya vakıf olmamız tabii ki mümkün değil...ben daha çok ekonomiye, finansal piyasalara etkisi üzerinden yaklaşıyorum olaya.

Sonuçta, Türkiye’de de ölüm rakamları 1-2 ay içinde 1000 li rakamlara yaklaşacaktır...umarım en az kayıpla atlatırız.

Ama, bir şekilde hayat da devam edecek...tedavi konusunda gelişmeler oldukça, panik ve korku da yatışacaktır...zamanla ekonomik aktivite de normale dönmeye başlayacaktır.
    Benim favori sektörüm ilaç...özelde deva..bu son olaylar iki sektörü ön plana çıkardı bence...biri ilaç, diğeri tarım...her ülke kendi yerli ilaç ve tarım sektörlerini daha çok desteklemek zorunda...işler biraz sarpa sarınca her ülke ilaç ve tarım sektöründe ihracat engeli koyuyor...parayla bile alamıyorsun bazı ürünleri.

Yükte ağır, pahada hafif tarım sektörü kıymete binecek yani...Türk traktör, hektaş, Ulusoy un ve konfurt gıda favorilerim ( hektaş dalında diğerleri zaten portföyümde).
    Trade konusunda pek iyi sayılmam...zaten sık sık değil, bazen zorunluluktan işlem yapmış oluyorum...bu nedenle bu konuda yazmayayım, o da eksik kalsın

Zorunluluk derken şunu kastediyorum...hisselerde portföy ağırlığı olarak %20 yi aşmamaya çalışıyorum, özellikle piyasa değeri düşük olanlarda...şu son bir kaç günde mecburen deva ve uluun satıyorum ( diğerleri düşerken bunlar artıyordu)..çünkü her gün oran koşulunu bozuyorlar klimasanı da öyle aldım mesela...son alımı 9,51 den yapmışım...maliyetim 10,62 oldu...ayıp olmadın diye başlıkta detay yazmıyorum ama en azından deli gibi tabana basarlarken, moral oldun diye tabandan aldığımı yazdım..belki 1-2 arkadaşın panikle pes edip satmasına engel olmuşumdur.

Doas ta da alıma başlıyorum diye yazdım başlığında...ek alım yapamadım, çok hızlı tepki verdi çünkü..%18 çıktı ben aldıktan sonra...işte bunların hepsi, deva ve uluun da yaptığım mecburi satışlar sayesinde oldu millet kredi teminatı tamamlamak İçin mecburi satış yapar, benimkisi de böyle mecburi satış...maşallah deyin, nazar değmesin

8. Sayın Cauti
    Seni tebrik ediyorum ve faydalı paylaşımların için teşekkür. ediyorum
    Mevve veren ağaç taşlanır.
    Kimilerinin aklına cauti acaba borsada spekülasyon mu yapıyor fikri gelebilir. Ben ihtimal vermiyorum.

VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 879/1230 İlkİlk ... 379779829869877878879880881889929979 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •