Sayfa 719/1230 İlkİlk ... 2196196697097177187197207217297698191219 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 5,745 - 5,752 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Az once gordum. Avrupa'ya seyahatler kisitlanmis iyice. Bizim havacilik sirketlerinin ulke bazinda yolcu dagilimi var mi bir yerlede?
    Thy nin gelirlerinde yurtdışı etkisi çok daha fazla...uzak Asya ya Pegasus hiç uçmuyor neredeyse...ama son açıklanan ülkeler Pegasus u da etkiler...Pegasus da son yolcu dağılımı %60 yurt içi, %40 yurt dışı gibi..ama yanılmamak lazım, yolcu sayısından ziyade gelir ve karlılık önemli...o durumda yurt dışının ağırlığı dağa da artıyor...sonuçta yatırımcı günün sonunda karlılığa bakıyor.

Pegasus tavan kapamıştı bugün..bu haber olmasa ptesi %5-6 daha giderdi açılışta...bu durumda hızı kesilir...ama sabahta yazmıştım, kazaya rağmen Şubat verileri çok iyi gelmişti..bugün ondan thy ye göre daha iyi durdu.

Öte yandan, zaten böyle bir karar alınacaktı...özellikle ABD kararı sonrası, biz de er geç alacaktık bu kararı...ben şaşırmadım şahsen.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Benim merak ettiğim tek şey,gelecek için fiyatı yatırım yapmaya uygun şirketler hangileridir.
    Şu an bankalar hariç endeks 50 deki her hisse yatırım için uygun bence..ilk 5 tercihin ne olur dersen...şişe,THY, Tüpraş, Petkim, tavhl derim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Thy nin gelirlerinde yurtdışı etkisi çok daha fazla...uzak Asya ya Pegasus hiç uçmuyor neredeyse...ama son açıklanan ülkeler Pegasus u da etkiler...Pegasus da son yolcu dağılımı %60 yurt içi, %40 yurt dışı gibi..ama yanılmamak lazım, yolcu sayısından ziyade gelir ve karlılık önemli...o durumda yurt dışının ağırlığı dağa da artıyor...sonuçta yatırımcı günün sonunda karlılığa bakıyor.

Pegasus tavan kapamıştı bugün..bu haber olmasa ptesi %5-6 daha giderdi açılışta...bu durumda hızı kesilir...ama sabahta yazmıştım, kazaya rağmen Şubat verileri çok iyi gelmişti..bugün ondan thy ye göre daha iyi durdu.

Öte yandan, zaten böyle bir karar alınacaktı...özellikle ABD kararı sonrası, biz de er geç alacaktık bu kararı...ben şaşırmadım şahsen.
    ABD karari aciklandiginda bizim Avrupa'dan misafirlerimiz vardi tesiste. ABD'den Avrupaya giden ucak dolu gelemeyecegi icin iptal oldu seferleri hep. Bir kisiyi THY-Istanbul ustunden devsirdim Mutlu ve guruluyum

4.  Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    zaten daha önce demiştiniz 100bin altında haftalık kapanış beklemiyorum diye.
    Maalesef 100 bin altı kapadık...ağır hasar aldı borsalar...toparlamamız kolay olmayacak...en azından 100 bin üzeri e atıp bir süre100-105 bin aradı konsolide olursak, ilerisi için daha umutlu olacağım.

100 bin altı kalırsak her an uçurumdan yuvarlanacak mışız gibi hissedeceğim.

5.  Alıntı Originally Posted by 10lukhisse Yazıyı Oku
    Portföy deki altın oranı ideal olarak yüzde kaçtır. Altın için de hedge mantıklı mı?
    Amerikan piyasalarından kar etmek için yabancı hisse senedi fonları mantıklı mı?
    Yaşı 40 civarında olanlar için BES tavsiye edersiniz.
    Bu kişiden kişiye değişir...yaş kaç, beklenti ne..risk anlayışı ne sorularının cevabı önemli. Altın ı gram altın olarak düşünüyorum, trend dönüş sinyalleri alana dek tutuyorum...ayrıca bir hedge e gerek yok bence.

Hisse yatırımı için yurt dışı önermem...yeterince hisse var borsamızda, kar eden bizim borsada da eder.

Her yaşta bes öneririm. Özellikle yakından piyasa takibi yapamayan ve tasarruf etmede zorlananlara öneririm.,,,ha kişi ben bu işleri biliyorum, fonlardan iyi kazanırım diyorsa bes e gerek yok

6.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.cauti kront hissesinden bir miktar var elimde maliyetim 13.10
    Hisse 24 lerden 12 lere geldi.%50
    Bugün 13.14 kapatti.
    Nerelere kadar düşme ihtimali var sizce.
    Maliyetim iyimi tutulurmu, yoksa sat-bekle-al yapmak mantiklimi.
    Bugün güzel sat-al firsati verdi.
    Maliyetimi 12.80 e kadar dusurebildim.

Sn.cautionary sizce ideal maliyet nerelerde olmali.Rahat olabilmek acisindan.

7. Sn. Cautionary, Deva hissesiyle ilgili 15 tl beklentiniz vardi ancak bu kağıttaki hareketleri siz de fark etmişsinizdir, virüsle beraber ele ayağa düşmüş durumda, bi tavanı bi tabanı görüyor, kah yukarı kah aşağı devre kesiyor, bunlar da canımı sıkmaya başladı açıkçası, ki zaten güzel bilanço sonrası girmiştim, maliyetim görece yüksek, iyice soygun dönen kumar kağıtlarına döndü koca şirket, virüs gündem olmaya devam ettikçe böyle gidecekmiş gibi geliyor bana, sizin görüşlerinizi merak ettim, hedefinizde bi sapma/gecikme var mıdır?

8.  Alıntı Originally Posted by Sabır taşı Yazıyı Oku
    Sn. Cautionary, Deva hissesiyle ilgili 15 tl beklentiniz vardi ancak bu kağıttaki hareketleri siz de fark etmişsinizdir, virüsle beraber ele ayağa düşmüş durumda, bi tavanı bi tabanı görüyor, kah yukarı kah aşağı devre kesiyor, bunlar da canımı sıkmaya başladı açıkçası, ki zaten güzel bilanço sonrası girmiştim, maliyetim görece yüksek, iyice soygun dönen kumar kağıtlarına döndü koca şirket, virüs gündem olmaya devam ettikçe böyle gidecekmiş gibi geliyor bana, sizin görüşlerinizi merak ettim, hedefinizde bi sapma/gecikme var mıdır?
    Maalesef endeks ciddi satış yiyince, bir kısım Fon bu tür hisselere girdi..mantık şu aslında...mecburen belli oranda hisse taşıması gereken fonlar, kaybı azaltmak İçin bu tür hisselere geçici park ediyor,,,işler biraz düzelince de bunlardan çıkıp diğer hisselere geçiyorlar.

Birkaç güne normale döner..sonuçta deva nın beklentisi, bilançosu, hikayesi farklı..virüse vs ihtiyacı yok.

Sayfa 719/1230 İlkİlk ... 2196196697097177187197207217297698191219 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •