Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
Ankara fen lisesine 36. girdim.Üniversite sınavında ilk 200 e girdim hacettepe tıpı kazandım.Benim hatam bu iki okulu da okumak oldu.Matematik zekan var ne işin var tıpta di mi)))))))) Neyse borsa finans falan matematik zekama daha iyi geliyor.Benim meslek seçimi için en önemli önerim kesinlikle zeka yapına uygun meslek okumalı,aslında benim kafa matematik kafası olduğundan yanlış iş yaptım.Yoksa ağaca çıkmaya çalışan balık ya da yüzmeye çalışan sincap oluyorsunuz maalesef.Doğanızda ne varsa o iş yapılmalı.
Sorun şu ki yaşadığınız ortama ayak uydurmak ilk iş olmalı. Hayvanlar aleminde bile böyle. Maymunlar bile ayakları varken ağaç tepelerinde dolaşıyor. Çünkü aşağı inerlerse kapacak öteki hayvanlar.
Bu ülkede yaşayacaksanız buranın kurallarına ayak uydurmak şart..okumama sebebimde bu oldu.ticaretten başka para kazanma olasılığınız yok. Doktorda olsanız o ay çalışır o ay yersiniz.hayalinizde ki hayat için istediğinizi yapın bir sonra ki kademeye geçmek yıllarınızı alır.50 yaşından sonra bankada 1 milyon dolar olsa ne olur olmasa ne olur. Önemli olan gençken, parayı yiyebileceğiniz dönemde o maddiyata sahip olmak..
Birde şuna dikkat ediyorum. Patron arkadaşım benden on kat iyi durumu. Gülüyor ve laf arasında bana artistlik yapmaya çalışıyor. Tek dediğim şu , nasıl ki bir ürün alırken fiyat/performans dengesi varsa bana göre çalışılan iş saati/gelir olarakta var.adam 7 günün 6 günü günde 10 saat işin başında. Yemişim böyle zenginliği.
Ben haftada 12 saat çalışıyorum kurduğum sistem ile. Ve genelde sadece tahsilat için işe çıkıyorum.
Ticari zeka böyle birşey işte