Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
Birtakım bilgiler paylaşayım dedim. Yüksek bulunan genel yönetim giderlerinin yaklaşık yarısı personel giderlerini oluşturuyor. Detayı aşağıda. Koronavirüs nedeniyle bu giderlerde umarım düşüş olacak. Mesela 1.5 milyon TL gelen "temsil ve ağırlama" kalemi bakalım bu çeyrek ne kadar gelecek.

Bir diğer konu, gelirin sadece hisse senedi ve viop komisyonundan gelmediği. Sadece buradaki hacimlere bakarak net bir tahmin yapmak doğru değil. Diğer kalemlere de ulaşabileceğimiz yerler varsa ve bilgilendiren olursa memnun oluruz.

Bilgiler için teşekkürler. Tabloya göre gelirlerinin tamamına yakını aracı kurum faliyetlerinden.

kaldıraçlı işlemlerden ikinci kalemde 5 mio civarı bir gelir var. Dipnotlara bakmak lazım.

Şirketin ikinci çeyrek karı işmene göre daha rahat tahmin edilebilir; çünkü finansal faliyetleri sınırlı; fakat şirket hızlı büyüdüğü için genel yönetim giderleri takip edilmeli.
Brüt karına göre Oransal olarak çok çok ciddi genel yönetim gideri mevcut.

Geçen çeyrek 22 mio civarı brüt kar mevcut; bu çeyrekte %15 arttırsa 25 mio civarı brüt kar yazar.

Giderleri sabit tutarlarsa daha iyi bir kar gelecek.

Şirkete çok yeni bakıyorum daha pozum yok; sizlerin paylaşımı ile inş daha hakim oluruz şirkete.

Saygılar.

Eğer elinizde ikinci çeyrek kümülatif bir hacim bilgisi varsa ikinci çeyrek karını az çok tahmin edebiliriz.