Alıntı Originally Posted by ay_yıldız Yazıyı Oku
Fiili dolaşım her yerde %15,71 görünüyordu. Şöyle bir durum var Mkk kaydı yapılmadan, borsada işlem gören tipe dönüşmeden bildiğim kadarıyla teknik olarak satış yapılması mümkün değil. Kısa vade kap haberlerinde mkk kaydı göremedim, uzun zaman önce yapılmıştır galiba. Burda tahtanın 2 gün kapanmasının sebebi muhtemelen piyasanın olağan, sağlıklı alış-satış dengesini bozacak şekilde satış yapılması.satış sonrası bildirim vs hikaye, ortak satış haberinin geciktiği için de çok defa ceza gördük hepsi küçük ölçekliydi. Böyle bir satış sonrası keşke yasalar müsait olsaydı da şirket yönetiminden el çektirikseydiler. Yatırımcının mağdur edildiği, şirket itibarının yerle bir edildiği böyle bir durumda keşke yatırımcıyı koruyacak ilgililere büyük yaptırımlar uygulayacak bir mevzuatımız olsaydı. Bugün yarın ne karar verileceğini görürüz. Hep diyorum inş emsal olacak bir karar çıkar.
Benim gördüğüm Okullu'lar bu malı zaten tahtadan almış. Yani satmak için Mkk kaydı gerekmiyor. Ben ceza gerektirecek bir durum görmedim. Tamam bunu manipülasyon ile yapmış ama yasal açıdan bir sıkıntı yok. Bu manipülasyona da 4,5 milyar lira piyasa değerinden hisse alanlar ortak olmuş. Küçük yatırımcının burada kendini sorgulaması lazım.