TKF, MAC ve EID' göre günlükte dün daha iyi performans göstermiş. Tacirler kısa endeks türevlerini 3 bin kadar artırmış. Geçmiş performanslarındaki başarılarını da görünce, ( hala da yıllık değerlerine bakınca benchmark kıyas kriteri bist100'ü relatif olarak ciddi yendikleri görülüyor ) ''vardır bir bildikleri'' demek daha doğru gibi geliyor bana. O meşhur sözdeki gibi , önemli olan gemiyi limana getirip getirmedikleri. Karşılaştıkları fırtınalar yatırımcı tarafında çok ilgilendirmiyor beni açıkçası. Rakamsal sonuçlarını takip ediyorum. Olası geri çekilme ve düzeltmelerde güçlü durması da yukarı atakları katılması kadar önemli benim için. İzlediğim tek veri endekse relatif gücü. Relatif performansları endekse göre çok düşerse değiştirmeyi o zaman düşünebilirim. Yerine MPS ya da GMR belki ?

Ama yine de bu aralar biriktirmeyi hisse fonlarında değil, eurobond borçlanma fonları ve para piyasası fonlarında yapmayı tercih ediyorum ben. Nispeten daha lokal diplerinde olan finansal enstrümanların usd/tl ve piyasa faizleri olduğu kanısındayım. Hisse piyasalarındaki fonlar için biriktirmeyi biraz durduracağım.