Sayfa 572/1001 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,569 - 4,576 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. TKF, MAC ve EID' göre günlükte dün daha iyi performans göstermiş. Tacirler kısa endeks türevlerini 3 bin kadar artırmış. Geçmiş performanslarındaki başarılarını da görünce, ( hala da yıllık değerlerine bakınca benchmark kıyas kriteri bist100'ü relatif olarak ciddi yendikleri görülüyor ) ''vardır bir bildikleri'' demek daha doğru gibi geliyor bana. O meşhur sözdeki gibi , önemli olan gemiyi limana getirip getirmedikleri. Karşılaştıkları fırtınalar yatırımcı tarafında çok ilgilendirmiyor beni açıkçası. Rakamsal sonuçlarını takip ediyorum. Olası geri çekilme ve düzeltmelerde güçlü durması da yukarı atakları katılması kadar önemli benim için. İzlediğim tek veri endekse relatif gücü. Relatif performansları endekse göre çok düşerse değiştirmeyi o zaman düşünebilirim. Yerine MPS ya da GMR belki ?

Ama yine de bu aralar biriktirmeyi hisse fonlarında değil, eurobond borçlanma fonları ve para piyasası fonlarında yapmayı tercih ediyorum ben. Nispeten daha lokal diplerinde olan finansal enstrümanların usd/tl ve piyasa faizleri olduğu kanısındayım. Hisse piyasalarındaki fonlar için biriktirmeyi biraz durduracağım.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Günaydınlar,
    TCD ufak artı getirmiş. 0,13 civarı. Mesaj attım son haftalarda borsa yükselirken iyi performans gösteremediniz diye. Dönüş aşağıda aynen kopyalıyorum.

TCD ve TKF fonumuz günün koşulları ve portföy yöneticisinin beklentisine göre iç tüzüğünün el verdiği koşullarda her zaman portföyünü değiştirebilir. Son dönemde BİST endeksinin gerileyeceğine yönelik beklentimiz olduğundan, pozisyonumuzu buna göre aldık. BİST’ten ayrışmamızdaki en büyük sebep budur.
    Fon detaylarına aylık olarak KAP üzerinden ulaşabilirsiniz.

Herkese bol kazançlar. YTD
    tajicin TCD fon yönetici değişmiş miydi ? değiştiyse ne zaman oldu ?

3. KVBA ;

08.07.20 artis +0,22
    12.08.20 dusus - 0,06
    16.09.20 artis + 0,02
    07.10.20 dusus - 0,01
    17.02.21 dusus - 0,13

17.02.21 tatmin edici degisim yok 08.07.20 artısı dikkat cekici iceriğinde bu tahvil olanlar dikkat etsin
    Son düzenleme : Corbaciyan; 10-06-2020 saat: 13:33.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    kesinlikle haklısınız. defalarca, altını üstünü, sağını solunu en kalın şekilde çize çize ay tutulması ve bu haftaya dikkat mesajı verildi. iyi niyetli de olsa bu kadar kesinlik içeren yorumların yazılması, ciddi vebal alınmasına yol açar. para kolay kazanılmıyor. şu da var ki yarın ne olacağını yüzde yüz kimse bilemez. teknikler yorgunluğu ve kâr satışını ifade edebilir ama bir haber gelir, ne teknik kalır ne taktik. aşağı veya yukarı umulmadık hareketler olabilir. benim bu noktada acizane düşüncem şu: risk gördüğümüz durumlarda hisse pozisyonumuzu minimuma (yüzde 15) gibi düşürüp ortama göre kademeli şekilde yüzde 50'ye kadar çıkıp belli hedeflerden sonra da ne olur ne olmaz diye tekrar aşağı doğru çekmek ve yeni trentler oluyorsa daha yukarıdan da olsa yerine koymak. bu gün panik olup tamamen pozisyondan çıkarsınız. yarın yükselince saç baş yolarsınız. ama bir barajın minimum su seviyesi olduğu gibi, en kötü durumda yüzde 15, işler iyiye gittikçe de kademeli şekilde çoğalıp azalmak, daha istikrarlı olur gibi geliyor bana. asla ytd.
    Hayrani dostum ben kimseye sunu alin bunu satin diye birseymi dedim?
    Üstüne basa basa dikkatli olunmasi gereken doneme giriyoruz dedim
    Burda dediklerimde yanlis birsey varsa neyin yanlis oldugunu soylermisin?
    Deseydimki arkadaslar hisse fonlarindan full cikin altina full girin yada ne bilim su hisseyi alin sunu satin o zaman gercekten insanlarin vebalini almis olurdum..
    Ben teknige gore ve teorilere gore uyarimi yaparim yatirimcilar istedikleri karari verirler..
    Borsa hemen + ya gecince sesler yükseliyor işte..
    sosyal medya böyle bişey
    Zaten burda max 15-20 gün daha yazarim ama sistemin degil yatirimcalarin kazanacagi bir düzen olmasini istiyorum ama anlayana işte...

5. Bugün Söktaş bedelli %95 sermaye artırımı yapti. Tkf fonunda 1 milyon lot vardi. Şimdiki lotu 1950000 mi olacak.

6. Kendi cizimim degildir paylastigim resim ve hala trendin altindayiz

https://imgyukle.com/i/y7yzz6

7.  Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    Kendi cizimim degildir paylastigim resim ve hala trendin altindayiz

https://imgyukle.com/i/y7yzz6
    Herkes kendi kararını kendi verir .borsadaki destek pivot ve dirençlarin paylaşılması ve buna dikkat çekilmesi aksine yararlı internetteki ekonomistlerin .tüm yorumlara bakılınca zaten kritik noktada olduğumuz aşikar.paylaşımların yararlı hocam

burada fon hakkında çok şeyler öğrendim bilgisini paylaşan herkese tşk. bir şey kafamı kurcalıyor ünlü portföyün 3 farklı değişken fonu var. SUC kodlu fonu son 3 sene %75 getiri yapmış, SUB kodlu fonu İSE son 3 senede %8 gibi çok düşük bir oran yapmış. ikisininde alıp sattıkları aşağı yukarı aynı finansman bonosu özel sektör tahvili ağırlıklı. şahsen korkutuyor bu fark beni.

Sayfa 572/1001 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •