Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
Açığa satış piyasanın olması gereken kurallarından biridir. Özellikle son 15 yolda internet işlemleri, türev piyasalar bu kadar gelişmişken. Belki extreme durumlarda kısa süreli yasaklanabilir ama uzatmak bütün dinamikleri bozar bozuyor. Açığa satış yasağı elinde yüklü mal olan spekulatorlere inanılmaz fayda sağladı. Karşılarında açıkci olacağını bildikleri için istedikleri kadar sürdüler yukarı hemde pandemi falan dinlemeden. Avrupada yasak geldi ama pandemi ile ilgili panik havası geçip olumlu yada olumsuz sağlıklı öngörüler oluşmaya başlayınca kaldırdılar. Bizimkiler kulağının üstüne yattı ses seda çıkmadı. Olacakları soylıyım, bu yasak kalkmaya yakın birileri bunu hissedecek bilecek ve bu uçuk yükselmişler aniden düşmeye başlayacak. Ky nerden yükseldiğine degil nerden düştüğüne bakıp heryerden girecek. Belkide açık yasağı kalktığında çoktan herşey bitmiş olacak. Açık yasağı vadeli piyasaları berbat etti şuan makas oyunlari dediğimiz şeyin kökeni bu. Vade bitiyor 15 gün var eksi 1000-1500 makas ben 10 senedir görmedim. Bim spot 65 ten işlem görürken vadelisi 62-63 ten işlem geçiyordu nedeni açık yasağı. Böyle makaslar olmadi hiç. Geçen sene pegasus 30 dan 80 e gitti vadelisi en faz %0.50 aşağıda işlem görüyordu oda normaldi.
Evet haklısınız hocam yan tahtalarda çok kötü sonuçları olacak. Ben bist 30 için değerlendirme yapmıştım bu tarafını düşünmemiştim.