Alıntı Originally Posted by hepsonradan Yazıyı Oku
bugün 360'tan yüklü girdim. iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. sırf şubattaki zirvesine göre fiyatı düşük kaldı diye çok araştırmadan atlamış oldum. YF hunharca satmaya devam ediyor. son bilanço berbat, kısa vadede ticari performansı da eskiye dönecek gibi değil. bunlar eksileri... avusturya borsası henüz tam toparlanamadı, biraz yükselirse doco viyana da yükseleceğinden buna yarayabilir. bir de bedelsiz potansiyeli var, bakarsın sürpriz bir karar alır şirket. bunlar da potansiyelleri.

citi'de ne kadar mal kaldığı belli mi? bugünün AKD'sı nasıl, YF ne kadar satmış?
16 haziran'da yazmıştım bunu. 360 maliyetli 1.000 lotum var. geceleri uykularım kaçıyor vallahi. 20 yıldır aktif borsa yatırımcısıyım bu kadar huzursuz olduğum dönem hatırlamıyorum. diyeceksiniz ki o zaman sat çık, 2 haftada 18bin TL zararı gururuma yediremediğim için onu da yapamıyorum. ayrıca tüm kağıtlar zirvelerinde bundan çıksak neye gireceğiz.

yeni bir bilgi, şimdi kap'ta gördüm: dün 40.000 lot daha fiili dolaşıma sokulmuş, 1.738.053 lota çıkmış. bu da demektir ki pzt-salı minimum 40.000 lot daha satılacak YF üzerinden.

tek ümidim avusturya borsasında. dibine göre fazla toparlayamadı. endeks biraz yükselse doco da 50 euro falan olsa bari, buraya da yansır herhalde.

şirketin mali performası önümüzdeki 2-3 yıl iç açıcı olmayacak, bunu ben demiyorum bizzat şirketin kendisi diyor. globalde havayolu şirketleri zaten sıkıntıdaydı şimdi korona yüzünden daha da beter hale gelecekler, büyükleri bilemem ama küçüklerde iflaslar başlar yakında. sektördeki bu olumsuz konjonktür uzunca bir süre devam edecek gibi, doco'nun da bundan etkilenmesi kaçınılmaz. bu açıdan kağıttaki yabancı satışlarına hak verebiliyorum. atilla bey nasıl bir adammış bu kötü günlerde ortaya çıkacak. umarım kağıda yani biz yatırımcılara sahip çıkar.