Ustadim,
Su lastigi girdigi cukurdan bir cikarabilsen, cok yol katedeceksin karşı tarafi anlama konusunda da bir turlu cikmiyor.

Cukurda fiyatin temettu kadar dusmesi cukuru. 😊

Sirketin kar edip karini dağıtması farkli bir sey fiyatin artip inmesi farkli bir sey.

Evet sirket karini dagittiktan sonra sirketin degeri dagittigi oranda dusuyor ama toplamda yarattigi deger azalmiyor. (Temettu dagittiktan sonra sirketin degeri+ ortaklarin cebindeki temettu) Toplam degerin bir kismi sirkette bir kismida ortaklarin cebinde.

Sonra dunyanin hangi borsasinda gorulmus, temettu dagitip dagitip fiyati sifirlanan bir sirket. Sirket dolandirici degilse cok kotu yonetilmiyorsa boyle bir sey olmaz. Sirket kotu niyrtli veya kotu yonetiliyorsa zaten batiş temettüye kalmaz. O sirket yine batar gider.

Nihayetinde, temettü dagitiminin ertesi gunu çukurundan bir cikabilirsek, uzun vadede isin hissenin fiyatiyla ve temettü yatirimcisinin toplam pirtfoy buyuklugu ile ilgisi olmadığını anlayabilecegiz.

Bakin tekrar söylüyorum, temettü yatirimcisi körü körüne gidip hisse alsin demedigim gibi, hisse hareketlerinden para kazanmaya calismakta yanlıştır demiyorum.

Sadece temettüye gonul vermis kisilere cok yanlış kotu bir sey yapiyormus yaklasiminin doğru olmadığını soyluyorum.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.