Sn. hellistheothers; sizin relatif getiri ve düþeni biriktirmek teorinizden hareketle, bugün itibariyle bir aylýk deneysel yatýrýmýma baþlýyorum. Aylýk yatýrým tutarýný iþ günü sayýsýna (20 gün) böldüm. Döviz ve borsa þu an (11:30-12:00 arasý) artý olduðu için bir parçasýyla ilk alýmýmý ppf yönünde yaptým. Haftalýk olarak güncel durumu yazmayý düþünüyorum.
 Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
Yani bu tür aktif yönetilen hisse fonlarý düþüþlerde artýrmak benim de uyguladýðým strateji, uzun vadede endeksi geçiyorlar , ancak tabi geçmiþ performansýndan yola çýkarak geleceðe dair iyimser öngörüde bulunuyoruz.
Zaman zaman tam tersi iyi giden fonlarýn , berbatlaþtýðý da çok oluyor. Ama bu kategoride mps, mac, tkf, st1, rbh, acc, gmr ( bazýsý katýlým) gibi üç beþ tane daha aktif yönetilen , iyi demeyim ama endeksi geçmek için iddiasý olan ve bunu geçmiþte yapmýþ fon var. Gelecek bilinmez tabi.
Mesela bir 2017 yýlý var. Endeks %40 getirirken , genelde iyi olan, endeksi geçen fonlarýn çoðu sýfýr civarý ya da eksi getirdi. Periyodu epey uzatmak gerek hisse fonlarda, eðer getiri umuluyorsa.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.