BIST hafif artı açtı.

USD 7.50 sınırında. geçerse BIST de hafif bir satış gelecektir. Ama kırmızı bile kapasa ciddi bir düşüş olacağını sanmıyorum. Tabi ne kadar geçeceğine ve ne kadar hızlı gideceğinede bağlı.

Geçer, geçmez tahmini yapmam doğru değil, tutturamam herhalde. Sadece bana Türkiyenin ve dünyanın ekonomik gerçekleri ile uyumsuz geliyor. Diğer yandan hükümet durmadan dolar harcıyor ama dolar geliri az, buda USD yükselişi ile uyumlu.
Anormal bir durum içindeyiz.

Libyada tayyip yeni anlaşma yapmış. İçeriğe baktım bomboş. Türkiyenin kuyruğuna teneke bağlamış gibiler. serrac batılılarla anlaştı iddialarını doğrular nitelikte. Libya ile anlaşmayı orada Libya en kötü durumda iken yapacaktın. Şimdi durum düzeldi anlaşma yapmaya kalkıyorsun.

imam kafası bu kadar çalışıyor ancak damadı bayraktarın bir sürü IHA sını yüzlerce milyon dolara Libyaya sattı, tayyip ailesinin kazancıda o olur. Türkiye'nin libya'da harcadığı yüzmilyonlarsa, bize giren kızım. Yani Türk halkına giren kısım. Bizim vergiler gitti.

BIST yükselmeye devam ederse ciddi direnç 1130 üzerinde.
Arada yeni kriz çıkmaz, USD de yükselmezse, en fazla üç beş yılda 1130 a varırız.