Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
Ben teşekkür ederim Dr. Boone. Yatırım yapılabilir seviyesinin altında olan bir ülkede gelirimizden(maaşımızdan) tasarruf edip, bunun erimemesini sağlayıp üzerine de getiri sağlamaya çalışıyoruz. İşimiz gerçekten kolay değil.

Sürekli tekrar ediyorum ama, benim için uzun vadede bunun olmazsa olmazı ve en kolay yolu, çeşitlendirme yapmak, az çok demeden sürekli düzenli alım yapmak, portföyü periyodik olarak kontrol ederek, gerekirse denegeleme yapmak.

En önemliside stratejiyi sabırla uygulamak. Grafik vs'lere kısa vade dalarak, söylentilere göre hareket ederek sabırsız davranmak, genelde hatalı kararlar vermeye neden oluyor. Orta uzun vade düşünen biri, piyasa zamanlaması yapıp, al-sat yapacak ve bunu teknik analizle grafik bakarak yapacaksa, aylık ve haftalık grafiklere ağırlık vermeli diye düşünüyorum.
Al-sattan ziyade sn. hellistheothers gibi al-tut mantığını benimsiyorum. Çok şişeni almayı kes, düşeni al, kıyas kriterine göre orta vadede fonların performanslarını karşılaştır, başarısız olanları değiştir. Al-sat yapacak ne cesaretim, ne de zamanım var