Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
Merhaba, bu başlıkta veya başka platformlarda şu ifade çok geçiyor.
Bu kağıt "kumar kağıdı", bu kağıt şöyle, böyle diye.
Bu başlıkta da çoğu yerde de gördüm. Bizim borsamız uzun vade için uygun değil diye.
Orta vade de 6-12ay yatırım yapan birinin davranışı, aslında o kumar denilen davranıştan bir farkı oluyor mu ki?
O da bu kağıdı satarken tavana geldiğini düşünüp satıyor, diğeri de uygun alım yeri diye düşünüyor.
Kendimin hazırladığı bir excelde 2. Çeyrekteki bilançoları takip ettim. Bilançosu berbat gelen sığ/derin hisselerin bir çoğu şu 3 ayda çok yükseldi.
Şu durumda alanda memnun satanda.

Sormak istediğim soru ise, bu durum ne zamana kadar böyle devam eder?
6-12 aylık yatırım orta vade yatırımdır. Uygun fiyattan kaliteli hisseleri alıp, ederine gelince satıp, başka hisseye geçme durumudur. Kumar durumu değildir.
Kumar kağıdı , yarın tahtasının bile kapanabileceği , tehlikeli sığ hisselerdir. Zaten o hisselerden para da kazandırmazlar kolay kolay. Birkaç defa defa alırsınız, sonra geri alırlar hepsini fazla fazla.Hep kazanıyorum diyen yalan söylüyordur.
Bizim aldığımız hisseleri istediğiniz an satabilirsiniz. Kademeler doludur alıcı vardır.
Kumar kağıdını satamazsınız. Taban taban giderken sadece günlerce izlersiniz.Satmak istediğiniz malı, satmanıza izin vermezler. Çünkü alıcı yoktur tahtada.
Yatırım bir stratejidir.
Ne zamana kadar bu anlamsız yükselişin devam edeceğini sadece piyasa yapıcı bilir. Tahta yapıcı demiyorum.Piyasa yapıcı farklıdır.