Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
Fon yatırımında ilk ayımı geride bıraktım. Kendime verdiğim kesin sözleri tuttum ve satış yapmadan ayı tamamladım. Gerçekten trade etmeden (edemeyeceğini bilerek) bir varlıkta beklemek çok ilginç bir deneyimdi. Hatta Borsa 12** seviyelere geldiğinde elim çok gitti hsyf lerde satış yazmaya ama yapmadım. Biraz pişmanlık, biraz mutluluk, biraz tedirginlikle ayı bitirdim. Önümüzdeki aylar daha huzurlu ve sakin geçer inşallah.

Güncel portföy durumu ve aylık gelişim şu şekilde;

HSYF Sepeti (MAC, TKF, NNF) %38
Değişken Sepeti (EIB, GMA) %17
Yabancı HSYF Sepeti (AFT, GBC) %9
Altın Sepeti (FİB, GR) %14
Döviz Sepeti (USD) %22

Aylık Getiri; %3,43

Cuma günü itibariyle GMA ve EIB lere satış verdim. Amacım baştaki sözüme sadık kalarak HSYF lere dokunmadan oluşacak global/yerel düşüşlerde olabildiğince likit olmak, olası fırsatlarda hem TL hem de YP HSYF lere ilave yapmak. Özellikle YP tarafında ağırlıklı GBC olmak üzere birazda AFS (ABD seçimi sonrası gelişmekte olan ülkelere fon girişi beklentisi) eklemek istiyorum. Şuan TL ve YP olarak yaklaşık %40 (%18 TL + %22 USD) oranında nakitteyim. ABD seçimleri ve yurt içi gelişmeleri (olası faiz artışı vs.) takip edeceğim.
Risk alıp fırsat bekleyen bir portföy olmuş. Benim portföye çok benziyor. Okurken EIB ve GMA keşke olmasaymış, derken zaten satmışsınız. % 40 nakit dengeleyecektir mutlaka.Riskli portföy ama konjonktüre uygun geliyor bana.