-
Bugünlerde USDTRY hariç pek pozisyonum yok.
BIST de kenarda duruyorum çünki hem yukarı hemde aşağı gitmesi için ciddi sebepler var ve BIST artık ucuz değil. Bankalar ve bazı merkez senetler ucuz, onuda ancak yabancı alırsa yükseliyor. İstikrarlı bir alışlarıda olmadığından, kısa vade açısından bayağı bir problem benim açımdan.
Yukarı gitmez demiyorum. Sadece kendimden emin değilim.
Geçmişte kendimden emin değilkende bu endeks aylarca yükseldi.
Şu an BISTin manipulatörü hala long da olsa gerek. O kadar yüksek hacimler sonrasında bile aşağı dönme ihtiyacı hissetmediler.
Sadece banka endeksi çok etkiledi. BIST e Büyük dalgalar yaptırdı.
Henüz BIST xu030 a yeniden girmeye karar vermedim.
ONS altın ortada duruyor. Son pozisyonu zarar kapatınca biraz nefes alma ihtiyacı hissettim.
USDTRY deki shortları kapamadım, mantığım düşmesi gerektiğini söylüyor ve yükselmeye sebepte mantıklı açıklayan göremedim.
EVET TR de doviz kıtlığı var. Evet ülke çok kötü yönetiliyor, afrika ülkeleri gibiyiz.
Ancak USD de 8 TL. 1 TL değil.
TR nin eğitim ve üretim durumuna bakıyorum. Sanayimize ve hizmet sistemimize bakıyorum. Olmamız gereken yer 3-4 TL arası.
Şu anki 8 TL taamen akp nin ve tayyipin değeri. TR nin değeri değil. akp ve benzer partilere oy verenlerin kafa yapısının değeri bu 8 TL. TRnin toplam değeri değil.
USD TL 3 küsürlerde olması gerektiğini düşündüğümden. Bütün kötü her şey zaten 8 TL nin içinde hemde çok fazlası ile içinde.
Yükselmesinin tek sebebi tayyip e sopa. İstediklerini yaptırmak için kullanıyorlar.
Nasıl akp başa geçince siyonistin yoluna girince HAVUÇ verdiler.
aferimler yağdı, sırt sıvazlamalar tayyiple foto çekmeler ve doviz TR ye yağdı.
tayyip siyonistin yoluna itiraz edincede sopa yı gösterdiler. dovizi uçurdular.
tayyip şimdi tamam yeniden sizin yolunuza gireceğim dedi. Ama siyonist önce emin olmak istiyor, karşısında güvenilir, karakteri sağlam ne yaptığını bilen biri yok. trump gibi havuç ve sopa ile yönetilen biri var.
Neyse uzatmayayım.
Bir müddettir USDTRY de short dayım. Düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Buralardan biraz shortları artırdım.
Aralık vade short almaya başladım.
Niyetim orta vade.
Yanlış anlamada olmasın, 3 - 4 TL ye düşer demiyorum. Buralar yüksek diyorum.
tayyip siyonistin yoluna tekrar itiraz etmezse, iki üç hafta içinde en azından bir 7 TL yi görmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Bu yakınlarda AB toplantısı olacaktı. Yaptırım kararlaları alacaklardı. abd veya AB ülkeleri ciddi yaptırımlar yaparsa o zaman yine doviz hemen hoplar. Yine sopa olarak kullanırlar. Dovizin düşeceğinin garantisi yok. Ülke olarak siyoniste göbeğimizi gösterdiğimiz müddetçe, dovizi ufak ufak düşürürler. Göbeği kapayıp diklendinmi anında sopa dışarı.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri