Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
alım saatlerinde emir verince anlık fiyattan mı alıyor yoksa ertesi gün oluşan fiyattan mı? valör dediği bu mu?
satarkende aynı olay mı gerçerli?
şahin bey , siz gönlünüzü ferah tutunuz ... her şey bir şekilde hallolur , sitresin fazlası insanı mahfeyler ... ne sormuştunuz ?

haa , şimdi siz fonun alım satım saatlerine bakacaksınız ilk önce... mesela alım satım emir saatleri 09:00 - 13:00 yazan bir fonda saat 12:47 de 3 şubatta alım emri gönderir isek , 4 şubat sabahı ( bazen fiyatın kesinleşme saati sarkabilir siz ona takılmayın ) ilan edilen fiyattan 4 şubat günü hesabınıza geçer .. valör budur yani valörü 1 gün....
3 şubatta saat 12:47 de satım emri gönderir ise 4 şubat sabahı ilan edilen fiyattan X günü hesabınıza geçer... dikkkaattt 4 şubattaki fiyattan sattınız lakin mangırların hesabınıza geçmesi X günü... X günü ne ? fona göre değişir... hisse yoğun fonda x günü 2 gündür yani valörü 2 gündür... yurtdışı fonlarda 3 gün 5 gün bile olabilir .. yani para 3 gün sonra hesabınıza geçer bu valör... lakin 3 gün sonraki fiyattan değil...