Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
Şimdi sizin yazdıklarınızda bir paradoks var.Bankalar güvenlidir,herkes parasını istediği zaman çekebilir diyorsunuz,ama herkes parasını çekmeye kalkarsa elbet çekemez diyorsunuz.Yani o paraların aslında bankada olmadığını kabul ediyorsunuz.Sen istediğin zaman paranı çekemezsen gel o zaman konuşalım diyorsunuz,zaten paran da yoktur deyip sıkıntılı bir ifade de bulunuyorsunuz.Herneyse bir kaos durumunda banka paramı vermezse sizi bulup ne konuşacağız ne diyeceksiniz misal ben onu da anlamadım.Ha o iş imkansız diyorsanız yakın tarihte iki kez yaşandı,yunanistanda ve güney kıbrısta oldu.Güney kıbrısta belli bir meblağın üstünde paralara kesik bile atıldı,bankalar ödemeyeceğiz dedi.Bizde de 2001 de batan bankalardaki tüm mevduatlar ödenmedi.Yani bankalardaki paralara güven tam olmalı cümleniz yanlış.Bilgi almak için burdayım diyorsunuz ,karşı argumanları tatsız durumları istemekle banka batsın ülke kötü duruma düşsün diye düşünmekle suçluyorsunuz ,bunlar yanlış.Bankacılık sistemi anlattığım gibidir,güven konusu anlattığım çerçeve için de mümkündür,ama asla elinizdeki cash paranın güvencesi bankada yoktur,bankalar batabilir,güvenceniz de 150 bin liralık mevduatla sınırlıdır.Bu miktarda benim bildiğim 20 yıldır değişmedi,niyeyse.
Tüm dünyada bu geçerli değil mi örnek ABD verelim tüm halk gidip parasını bankalardan çekse ne olur mesela?