Alıntı Originally Posted by mustyy Yazıyı Oku
Selamlar,

İki gündür saatlerdir başlık altında yazdıklarınızı okuyorum. Sayın tosunpasa nın başlattığı, sonrasında diğer arkadaşların katıldığı, sonraları sayın Nilkiz katıldığı çok keyifli, samimi aynı zamanda tecrübe dolu bir başlık olmuş. Özellikle borsanın düştüğü zamanlarda ki psikolojiyi çok merak etmiştim. Gerçekten çok faydalı bir başlık. Tüm katkı sağlayanlara teşekkürler. Benim gibi yolun başındaki arkadaşlar için bulunmaz bir kaynak.

Bende sizlerin şuan yol katettiği uzun vade yolculuğuna 5-6 ay kadar önce başladım. Borsa ile tanışmam da 10-11 ay öncesine dayanıyor. Kısa zamanda doğru bulduğumu düşünüyorum

Dar gelirli ailede yetiştik, hep etrafımızda duyduğumuz borsa kumar... Ama araştırınca aslında işin öyle olmadığını görüyor insan. Tabii kimisine göre gerçekten kumardan farksız bir yer...

Her ay düzenli alımlar yaparak Alkim, Sasa, Sise, Tavhl, Tupras, Ardyz, Aselsan biriktiriyorum. 20 yıl boyunca da biriktirmeye devam edeceğim. Tabii bilançoları, şirketleri takip ederek. Gerekli yerlerde değişiklik yaaparak.

Biriktirdiklerimin bir kısmı temettü vermiyor yada çok az veriyor. Ama şuan ki düşüncem yüksek temettü değil, şirketin değerlenmesi, gelecek vaat etmesi.

Portfoyum hakkındaki yorumlarınız benim için gerçekten kıymetli. Esirgememeniz dileğiyle...
Teşekkürler hocam. Evet iki yılda çok şey değişti.
Ben acemiydim hala acemiydim.
İlk zamanlar daha çok ilgileniyordum, şimdi daha az ilgileniyorum.
Yalnızca gün sonunda kontrol ediyorum.
Tabiki işin ralli kısmı çok zevkli, ben 90binlerde daha çok mal toplamak isterdim.
Ama zor zamanlar psikolojiyi zorluyor, tav'da mesela bayağı bir eksi görmüştüm.
Ama gözüm öyle kara ki elimdeki son paraya kadar hisse topluyordum.
Portföy neredeyse full hisse ve hisse fonu bu ortamda pek borsaya pek para sokasım da gelmiyor.
belki altına dönüş yaparım bir süre.
Hissleriniz genel olarak bilindik ve güzel hisseler ancak bir çok hisse pahalı geliyor bana.
Bir diğeri portföy büyüdükçe stres acayip oluyor.
Dün mesela -10k yazdı.
benim iki aylık maaş bu.
bugün artı5 k yazdı toparladı biraz.
Bu psikolojinin sonu da yok.
ralli başlar keşke çok toplasaydım dersin, gömülme başlar keşke karda satıp çıksaydım aşağılardan girerdim dersin.
Bu işin sonu yok
yani bist parasal genişleme ile 200leri devirir kimse anlamaz, bir korona haberi patlatırlar gömdükçe gömerler.
yani para babaları nereyi isterse oraya döndürüyorlar, biz de altın mantığıyla al-yat yapıyoruz yapacak bir şey yok.
burada portföyü bölme ve yatırım tarzı önemli.
ben karşıt yatırım yapıyorum genelde.
altın şu an göçüşte altın almak istiyorum.
ama öyle bir hisse bağımlılığı olmuş ki bir aydır 8k nakit kenarda bekliyor.
Son olarak umarım başarılı olursunuz, her şeyin hayırlısını dilerim...