Alıntı Originally Posted by bgstfb Yazıyı Oku
aksa
alark
alkim
arclk
asels
enjsa
eregl
hekts
isyat
kords
sise
toaso
vesbe

Bu da benim portföyüm. 10+ yıl Allah kısmet ederse her ay devamlı alacağım hisselerim. Her sene de ayırdığım parayı düzenli arttıracağım. Olur da her hisse için ayırdığım payı geçen olursa da, o hisseden daha alım yapmam. Yeni hisseler portföyüme eklemeyi düşünüyorum. Bunların hepsinin son 10 yıllık temettülerle beraber geri alımlar dahil tüm getirilerinin excel'ini çıkardım. Neden son 10 yıl? Çünkü ekonomik krizler görmüş, darbe olayları yaşanmış, sınırımızda savaşlar çıkmış. Daha ne olsun. Ve buna rağmen temettü vermişler, büyümüşler. Şeffaf olmuşlar. Bu hisseler ile birlikte incelediğim daha 10-15 hisse var. Bunların içinde son 10 yılda yatırılan paranın 3 katına gelen de olmuş, 10 katını da, 60 katına çıkan da olmuş. Bir de temettüler. Keşke her ay daha fazla para ayırabilsem de o güzel hisselerden de pay alsam düzenli. Yolumuz uzun, gençliğimiz var

Başka bir çıkış yolu bulamadım. 17 yıldır öğretmenlik yapıyorum. 3 farklı yerde çalışıyorum. Yaş 50'ye gelince bu tempoyu vücut kaldırmayacağı için bu yola girdim. Pandemide dersime iyi çalıştığımı düşünüyorum. Kendi çapımda, dilim döndüğünce çevreme de bu sistemi anlatıyorum. Çeşitli videolar izletiyorum. Twitter'dan bu yola baş koymuş rahmetli Yaşar Hocanın öğrencilerinin güncel yazılarını paylaşıyorum, aktarıyorum. Başlayanlar oldu, başlayacak olanlar var. Benim borsaya girdiğimi duyan babamın yakın arkadaşları var. Şunu alsın, bunu alsın diye haber salıyorlar. Hiç umursamıyorum Sonra almadığımı öğrendiklerinde de babama fırça atıyorlarmış. Bizi sallamıyor mu diye Benim babam öyle, öyle tazminatını kaybetti. İşim olmaz.
Neyse ilk zamanlar her teneffüs bakıyordum endekse, şimdilerde ise günde 3-4 kere. Bu iş sabır işi, bekleyip göreceğiz.
Saygılar
adettenmiş ytd
Hayırlı olsun meslektaşım.
Satma duygusunu sıfırladıktan sonra endekse bakmakta sıkıntı yok bence.
Fakat hiç satmamak üzere almak doğru bir fikir mi ona tam emin değilim.
Arçelik Tofaş gibi döngüsel şirketler var mesela.
Ben doğru fiyattan şirkete girmek gerektiği kanaatindeyim.
Her fiyattan almak maximum faydayı saglamamıza engel olabilir.
Ben Tüpraş'ı çok bekledim mesela.
150tl'ye almadığı. Tüpraş'ı 70den aldım.
Bence şirketin tarihsel fk/pd ortamlarına bakmak ve yatırımlarına göre bir fikir ortaya çıkarılabilir.
Arçelik pahalı diye portföyden çıkardım ama yürümeye devam etti.
Yatırımları da var.
Yatırım takibi en önemli husus bence.
Şirketin fiyatının on katına çıkması için şirketinin kendi toplamının da on kat olması gerekli.
Eğer böyle bir durum yoksa hisse şişirilmiş demektir bana göre.
Yani ben her fiyattan toplamayı doğru bulmuyorum.
Fonlara belki biraz bütçe ayırılabilir.
Sonuçta bu işi profesyoneller yapıyor.
Araştırmalarımda gerçekten fonların iyi performans gösterdiklerini gördüm.
Şu an mesela altına ağırlık vermeye çalışıyorum.
Yatırım tarzı cesitlendirilmeli.
Çok düşeş bir ev arsa bir şey olur o da alınabilir. Ama piyasada bu tip şeyler artık hemen toplanıyor, araştıran çok tabi.
Umarım hepimiz başarılı oluruz. Benim şahsi fikrim endeksin gideceği daha çok yol var. Biz çok yerimizde saydık.
Ki anlamsız şirketler marttan beri kaça katladı biz ana şirketlerde ikiye bile katlayamadık portföyü.
Büyüyen şirketlerde araştırılmalı bence.
Biraz uzattım.
Borsadan anlamadığı daha önce zaten vurgulamıştım.
Benimki aceminin piyasa bakışı diyelim.
Başarılar dilerim