Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
Sn honky güzel değişik bir mantık. Ama ufak bir hata var. Biz net dönem karının%70 ni dağıtıyoruz ford %52 sini. Buradan oranlarsak akgrt ederi 25 tl çıkar sizin mantığınıza göre. Güzel bir mantık çünkü 25 tl bu kağıt için aslında pahalı değil ama işte hep ucuz hep ucuz. Oysa harika bir kağıt.
Akgrt nin fiyatı ile değil maaş aldığım kurum gibi görüyorum artık. O yüzden çok stratejik bir şirket.
Neden stratejik farkı ne peki? Kesinlikle defansif bir şirket. Gıda gibi bişey. Hayat pahalı eldeki varlıklar korunmalı, sgortalatılmalı.
Adamlar çok iyi yönetiyor şirketi. Marka bilinirliği, memnuniyet 10 numara, en azından çevremde gördüğüm.
Biriken fonları %30 büyüdü. Faizler hep yüksek değildi, iyi prim topladılar ve değerlendiriyorlar geçmiş fonları ile beraber. 10 milyar olduğu zaman fonları, net karı ne kar getirecek merak ediyorum.
Günaydın ortaklar
Evet onu atlamışım ama yüzde 70 i dağıtması daha da güzel.o zaman hedefim 25 degil 50 TL olur
Ford örneğini temettü nedeniyle verdim de
Tüm oto şirketleri bir aracı bir defa satar
Ama sigorta şirketleri bir otomobil hurdaya çıkıncaya kadar poliçe satar.
Araç piyasası en düşük ikinci eller bile 100.000 idi
Oysa 2019 da bu paraya Passat alıyorduk sıfırını neredeyse.en kralli 150.000 idi
Şimdi bunların 10 yaşındaki aracını 150 ye bulursak op basina koy
Bizle ne alakası var bunun
Şöyle 100.000 lik araci 1000 TL ye sigorta yaptirirsan 500.000 lik aracı en az 5000 TL ye sigorta ettirirsin.kimse de ses etmez.
Yani en az prim oranları 5 misli artmış durumda demekki
Bu sadece oto işi
Birde diğer sigorta işleri var onu yazmya gerek yok

Ucuzluk kavramida bir yere kadar.
Bir gün bir rüzgar eser tahta sahibi baskı kuracağım iki üç küçüğu sattiracagim derken
elindeki mali kaptırır.
Bu hisseyi 10 dan kimse almaz ama hisse 50 60 olsun millet kapış kapış alir.yani gelen fon 10 dan alıp 40 50 60 dan rahatlıkla elinden çıkarır.

Sağlam
Arkada sahol var
Temettü var.
Büyüme var
Burada tutamazlar artık bana göre.
Ytd