Alıntı Originally Posted by ank06 Yazıyı Oku
Sayın İsra, kesinlikle haklısınız. Kayyum efendiler şirketin paralarını şirket için yatırım için kullanmıyorlar.
olan şirkete inanarak hissesini anlanlara oluyor.
SPK da göz yumuyor.

Eskiden FETÖ şirketin karlarını sağ sola hayır işlerinde eritirdi denirdi
şimdi de Kayyum efendiler sponsorluk, reklam gibi para aktarma işlerinde şirketin kaynaklarını harcıyorlar.

BDDK da SPK da buna göz yumuyor.

Sayın Cinali'nin CİMER basvurusunu hazırlayıp SPK ve BDDK ya göndermek istedim. HATA verdi.
Kabul etmedi. Arızaya geçmiş CİMER ....
Olan yatırımcıya oluyor.
Tahtayı yatırımcıya kapatsınlar millet de almasın girmesin.
izin veren SPK ama nerdeyse SPK millete küçük yatırımcıya AYIPLI MAL öteliyor.
Denetim de yok.
kötü
Sayın ank06 bddk nın konuyla ilgisi yok bence. SPK görevli kurum. Ayrıca Koza altın'ın reklam vemeye, sponsor olmaya neden ihtiyacı olur en iyi en kaliteli 24 ayar altını ben mi çıkarıyorum imajımı vermeye çalışıyor)) Ayrıca bu tür tasarrufların kayyımlık yetkisinin dayanağı olan 5271 sayılı yasanın 133 üncü maddesine de aykırı olduğunu düşünüyorum zira yetki şirket işlerinin yürütülmesiyle ilgilidir oysa şirket işlerinin yürütülmesinde bu reklam ve sponsorluk masrafları elzem harcamalar değildir.

Sorunun ana kağnağı 133 üncü maddede bu kayyım müessesesi düzenlenirken borsada işlem gören payları satın alanların hak ve menfaatlerinin gözetilmemesidir. Bu pay sahipleri özellikle küçük yatırımcıların suçla bir ilgileri olmadığı aşikardır zira yönetimde yer almazlar. Kayyımlık müesesesi tamam gerekli ama pay sahiplerinin yürütülen faaliyetleri yönetenleri denetleyememesi ve oluşan kardan pay alamamaları özellikle borsada işlem gören şirketler açısından hem mantık dışı hem de sakıncalıdır.