Sayfa 190/375 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon
Arama sonucu : 2996 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1. Kayyum belli belirsiz süre için atanan tarafsız heyet demek. Birçok konuda yetkisi yoktur. Şirketin sahibi belli değildir zira. Devletin şirkete el koyması devletin şirketi anlamına gelmez bu nedenle mahkemeler oluşturulur. Devlet mahkemeyi kazandı, yargıtay da onarsa devletin olur ve genel kurul toplanır, Genel kurul yönetim kurulu seçer ve icra organı yonetim kurulu olur. Kayyum kar payı nasıl dağıtacak ki belki yargıtay kararı onaylamayacak ve şirket ipeğe geçecek. Sen kimin parasını dağıtıyorsun benim çok önemli yatırım planlarım vardı şirkete buyuk zarar verdin 1 milyar dolar tazminat davası açıyorum derse ne olacak.
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    Kayyum belli belirsiz süre için atanan tarafsız heyet demek. Birçok konuda yetkisi yoktur. Şirketin sahibi belli değildir zira. Devletin şirkete el koyması devletin şirketi anlamına gelmez bu nedenle mahkemeler oluşturulur. Devlet mahkemeyi kazandı, yargıtay da onarsa devletin olur ve genel kurul toplanır, Genel kurul yönetim kurulu seçer ve icra organı yonetim kurulu olur. Kayyum kar payı nasıl dağıtacak ki belki yargıtay kararı onaylamayacak ve şirket ipeğe geçecek. Sen kimin parasını dağıtıyorsun benim çok önemli yatırım planlarım vardı şirkete buyuk zarar verdin 1 milyar dolar tazminat davası açıyorum derse ne olacak.
    sayın yasemin5566 söylediklerinize dayanak olarak hiç bir kanun maddesi göstermiyorsunuz. Zaten şikayet ettiğimiz noktada bu, şirkette dayanak göstermeden genel kurul yapılmıyor diyor. Dayanak, sebebin haklılığını yani hukuksallığını gösterir. Kayyumun bir çok konuda yetkisi yok diyorsunuz mahkeme kararı ortada, ilgili kanun maddesi de ortada Kayyum yönetim kurulunun yetkisine sahiptir. A şirketi B şirketine ortak ise B şirketinin genel kuruluna A'nın yönetim kurulu tarafından seçilecek temsilcisi katılır. Diyorsunuz ki yargıtay kararı onamazsa karı niye dağıttın diyecek bu şüpheli ortaklar, o yüzden kayyım bu süreci yürütemez. Madem öyle o zaman size sorum 2020 de ilave 1000 kişiyi kim işe aldı, şirketin dolarları güvenli liman arayışı olduğu dönemde kim tarafından satıldı, bunlarda sorun yok ama genel kurulda var). Bu mantıksal çözümlemenize mantıksal çürütme. Ne diyoruz hukuk kuralı ortaya konsun. Şu anda genel kurul yapılmasına engel hukuk kuralı ben göremedim aksine yapılması gerektiğini gösteriyor kurallar

3.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    Kayyum belli belirsiz süre için atanan tarafsız heyet demek. Birçok konuda yetkisi yoktur. Şirketin sahibi belli değildir zira. Devletin şirkete el koyması devletin şirketi anlamına gelmez bu nedenle mahkemeler oluşturulur. Devlet mahkemeyi kazandı, yargıtay da onarsa devletin olur ve genel kurul toplanır, Genel kurul yönetim kurulu seçer ve icra organı yonetim kurulu olur. Kayyum kar payı nasıl dağıtacak ki belki yargıtay kararı onaylamayacak ve şirket ipeğe geçecek. Sen kimin parasını dağıtıyorsun benim çok önemli yatırım planlarım vardı şirkete buyuk zarar verdin 1 milyar dolar tazminat davası açıyorum derse ne olacak.
    sen kimin parasını dağıtıyorsun diyecek ipek öylemi. o para onun babasının parası mı ki böyle diyecek. Temettü kardan dağıtılır her ortak payını alır. Kendisi de payını davayı kazanırsa elde eder. 1 milyarlık yatırım mı yapacaktı şirkette. Yatırım kararı alır sermaye artırımına gider, bu kadar basit

4.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    ters korelasyon yok. endeks biraz çıkınca aşırı çıkıyor biraz düşünce aşırı düşüyor. yani para bunda endeks yukselirse - ki ben 6 ayda %50 gibi prim yapacağına inanıyorum. kozalında %150
    Bir ralli olabilir ama bankalar ve holdingler ile olacak gibi duruyor. Eregliyle bim dengeleyici olur. Kozalaklarin grafiklerinde hiç ralliye katılacak bir hava yok. Daha dibini bile bulamadık. En iyi ihtimal ralli olacaksa rallinin sonuna doğru bir atak gerçekleştirebilir belki. Kozaa 'daki roller coaster hiç hoş değil. 8 liradan 20 liraya aldılar ordan bastılar 12 liraya sonra aldilar 18 liraya sonra basmaya başladılar artık nereye kadar basarlarsa. Kozalak grubunda zerre toparlanma ibaresi mevcut değil. Saticilar hala cok guclu.

5.  Alıntı Originally Posted by Watchdog Yazıyı Oku
    sayın yasemin5566 söylediklerinize dayanak olarak hiç bir kanun maddesi göstermiyorsunuz. Zaten şikayet ettiğimiz noktada bu, şirkette dayanak göstermeden genel kurul yapılmıyor diyor. Dayanak, sebebin haklılığını yani hukuksallığını gösterir. Kayyumun bir çok konuda yetkisi yok diyorsunuz mahkeme kararı ortada, ilgili kanun maddesi de ortada Kayyum yönetim kurulunun yetkisine sahiptir. A şirketi B şirketine ortak ise B şirketinin genel kuruluna A'nın yönetim kurulu tarafından seçilecek temsilcisi katılır. Diyorsunuz ki yargıtay kararı onamazsa karı niye dağıttın diyecek bu şüpheli ortaklar, o yüzden kayyım bu süreci yürütemez. Madem öyle o zaman size sorum 2020 de ilave 1000 kişiyi kim işe aldı, şirketin dolarları güvenli liman arayışı olduğu dönemde kim tarafından satıldı, bunlarda sorun yok ama genel kurulda var). Bu mantıksal çözümlemenize mantıksal çürütme. Ne diyoruz hukuk kuralı ortaya konsun. Şu anda genel kurul yapılmasına engel hukuk kuralı ben göremedim aksine yapılması gerektiğini gösteriyor kurallar
    şirket anasözleşmeleri kanundur ve neredeyse çok standarttır. Sanayi ve ticaret bakanlığının verdiği izinle kuçuk değişiklikler yapabilirler. İşçi alınmışsa şirketin zaruri ihtiyacı derler olur biter. Zira basiretli bir tüccar gibi davranmamak da suçtur. Ya bilip bilmeden konuşmayın bilen birilerine sorun gereksiz sayfa kirliği oluşuyor
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    şirket anasözleşmeleri kanundur ve neredeyse çok standarttır. Sanayi ve ticaret bakanlığının verdiği izinle kuçuk değişiklikler yapabilirler. İşçi alınmışsa şirketin zaruri ihtiyacı derler olur biter. Zira basiretli bir tüccar gibi davranmamak da suçtur. Ya bilip bilmeden konuşmayın bilen birilerine sorun gereksiz sayfa kirliği oluşuyor
    ana sözleşmelerin kanun olmadığını çünkü esas sözleşmenin kanunlara aykırı olamayacağını bilecek kadar bilgim var. Hem ana sözleşmede küçük değişiklik yapabilirler de ne demek TTK'nın 408 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (b) bendini okuyun bakalım da nerde yazıyormuş küçük değişiklik diye. Yazımın başında da bilgi paylaşmak amacıyla bu değerlendirmemi paylaştığımı yazdım. Farklı bilgisi olanların da paylaşımda bulunmak suretiyle konunun anlaşılmasında fayda olacağını düşündüğümü söyledim. Bu forumun varlık amacı da budur ama sizin de dediğiniz gibi bilip bilmeden konuşup çok değerli bir konunun baltalanmasını da doğru bulmuyorum.

7. Ben hala anlamıyorum… firarilerin pahları ayrılır dava sonrasını bekler diğer payları dağıtırsın .. dağıtmazsa para hiç olacak içeride

8.  Alıntı Originally Posted by knockermaster Yazıyı Oku
    Ben hala anlamıyorum… firarilerin pahları ayrılır dava sonrasını bekler diğer payları dağıtırsın .. dağıtmazsa para hiç olacak içeride
    Hangi para?
    OMAHALI

Sayfa 190/375 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •