Selim Yaşar'ın üretim vurgusu

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar, Kovid-19 nedeniyle 65 yaşında hayata veda etti. Şirketten yapılan açıklamada, Yaşar'ın ani gelişen rahatsızlık sebebiyle sabaha karşı hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada cenazeye ilişkin bilgilerin kamuoyu ile ayrıca paylaşılacağı aktarıldı. Evli, 3 çocuk babası olan ve 2015 yılından bu yana Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Selim Yaşar'ın bir süredir Dubai'de bulunduğu, yeni tip koronavirüse yakalandığı ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi

AYDINLIKIN ÖZEL SAYISINA KATKI SUNMUŞTU

Selim Yaşar, Aydınlık gazetesinin Türkiye-Çin işbirliğinin yarattığı fırsatları konu alan 32 sayfalık özel ekine katkı sunmuştu. Üretimde atılım için Türkiye-Çin işbirliği fırsatları, Çin Büyükelçisi Deng Li, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, ünlü iş insanları Murat Ülker, Ethem Sancak, Cankut Bagana, Selim Yaşar, Bekir Okan, Kemal Zorlu gibi isimlerin kaleminden anlatılmıştı. Selim Yaşar, şunları söylemişti: İpekyolunun aslında bitiş noktası İzmirdir. Bu yeniden gerçekleşebilir. Deniz ve demiryolu ipekyolunun son noktası olabilir. Bu durum, Ege Bölgesinden Çine ihracat kapılarını açacaktır. Daha önemlisi Çinin Ege Bölgesinde yatırımlar yapması. Çandarlı limanını kamu özel ortaklığıyla Çin yapabilir. Ayrıca iki Çin Bankası İstanbulâ•da faaliyete geçti. Daha fazlası olmalı. Ayrıca İzmirde de olmalı. Önce finansla başlamalıyız sonra teknoloji. Türkiye ile Çin arasında karantina anlaşması yapılmadığı için tarım ürünlerini yollayamıyoruz. Finans, lojistik, teknolojik işbirliği ve altyapı yatrımları konusunda işbirliği yapılmalı. Çin Türkiyeâ•de madencilik yatırımları da yapmalı. Bu toplantının başlangıç olacağına ve devamının geleceğine inanıyorum. Biz Egeli işadamları olarak hazırız.