Alıntı Originally Posted by realiter Yazıyı Oku
Piyasa bozucu hareket olmadığı
sürece (konusu suç teşkil etmeyen eylem) Şirketlerin serbest piyasa hareketlerine spk karışmaz. Aşağıda düşer, yukarıda çıkar. Bu spk yi bağlamaz. Spk polho yu niye bulduğunuz yerden satıyorsunuz, niye Polho hissesini elde tutmuyorsunuz diye millete ceza yazacak hali yokya. Spk ya kızan boşuna kızıyor. Büyük yatırımcılar uzun vade Polho hissesi taşımak istemiyor. Alan % iki, üç kârla satıp,tekrar aşağı yöneliyor . tekraren aynı hareketi yapıyor. Bu spk nin kurallarına aykırı değil. Ytd
Tabiki alsat olayina karismaz spk.Ben zaten polho sahiplerinin borsa oyuncusu oldugunu soyluyorum.Bir sirket patronu borsa oyuncusu gibi davranamaz,hersene bedelllilerle yatirimci soyulamaz.Duzenin ve kanunlarin lackalasmasi yatirimciyi borsadan uzaklastiriyor.Adam luks teknesinde bodrumda gezerken,sirketi uzerinden bedelliyle butun borclarin ve giderlerin karsilandigini biliyor.bedelsiz veya temettu vermeyen bir sirkete bedelli hakkida vermicen.olay budur.Duzen patronun yatirimciyi soymasi uzerine kurulmus.Bir kac patronu bunlardan ayri tutuyorum.Alkim kimya gibi.