Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
ben mail attım rpd'ye biz faiz üstü istikrarlı getiriniz için almıştık fonu siz 3 günde -10 yazdınız, keşke en başından politikanızı böyle belirleseydiniz mağdur olmazdık diye o da cevap verdi değişken fonların hepsi bazen agresif olabilir kısa vadeli bakmayın hala döviz tutuyoruz şeklinde. dövizin artık yükseleceğini tahmin etsem de kısa vadeli baktığım için bu fonla işim olmuyor. yarın bistten de gol yiyebilir, altından da. orta uzun vade düşünüyorsan risk alabilirsin.
Yalnız konuştuğun kişi umarım portföy yöneticisi değildir, çünkü senin çok doğru soruna verdiği cevap yanlış.Fonların hepsinin izahnamesinde alacakları risk yazılı.Risk seviyesi 2-3 olan bir fon agresif tavırlar sergileyemez.Ben öyle durumda risk seviyesi 6 olan IPB alıyorum zaten, seni mevduatı birkaç puan geçesin diye alıyorum.TJI da RPD de benim mevduatçı kardeşlerime senin düşüncenle aldığım fonlar ve şu anda ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası.Buradan acayip kötü bir sonuç çıkıyor, fonlarda risk kontrolu kavramı falan yokmuş.Bu cevap beni gerçekten çok sarstı.Bu konu üzerinde konuşulması gereken bir konu.Aslında aldım/sattım laflarından daha önemli.Böyle bir cevap olamaz, biz de hatalıyız galiba 3-4 yıllık geçmişi olmayan fonlara bulaşmamak gerekirmiş.Fon piyasası inandığım bir piyasa ama dediğim gibi bu cevap beni çok sarstı.