Sayfa 97/1002 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 769 - 776 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Portföyümdeki döviz bazlı yabancı fonları sattım. Diğerleri duruyor. Ki, onların bazılarının içinde de yabancı borçlanma araçları veya hisseleri yüzdesel olarak düşük de olsa var. Sattığım bu fonlara bir gün geri döneceğim. Ama ne zaman? Ortada ciddi bir güven bunalımı var. Bu sefer karda iken yakalandık. Bundan sonra alacağımız fonlarda böyle durumlara ana parada yakalanma riskimiz de olabilir mi/ olacak mı? Bu durum ciddi sıkıntı yaratıyor.

Peki ne zaman alım yapabilirim? Bu sorunun yanıtını çok düşündüm. Kur burdan yukarılara gidip, tekrar aşağıya gelebilir. Benim için kriter gerek bankalarda gerekse döviz burolarında kur makası ne zaman normale döner, o zaman alımı düşünürüm. Yoksa makas bu durumdayken kur yükselmiş gitmiş benim için önemli değil.

2. Arkadaşlar fonlarda bende zarar ettim hemde ana paradan yüzde 10 fakat gidecek daha iyi yer neresi dövizi mı borsa mı bence gene fon çünkü fonların içinde hepsi var ayrıca bir fonun iyimi kötümü olduğunu 6 ay dan önce bilemeyiz onun için benim fikrim şu anda fonda kalmak.
    Şu anda halk soyuldu servet transferi yapıldı ve hala yapiliyor
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. 2020'de kaçak köçekle birlikte 12 milyon cep telefonu satılmış bu ülkede. Her bir telefonun ortalama maliyeti 3600 lira olmuş ve %96'sı ithal. Dışarı giden parayı düşünün.

Keşke bir portföy kuruluşu, cep telefonu fonu çıkarmay akıl etseydi

Bu arada yurtdışında temettü veren ETF'ler var; alanlar çok memnun. Bizdeki Azimut Kar Payı Ödeyen Hisseler Fonunun bir benzeri. Alternatif arayanlara bir seçenek olabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    2020'de kaçak köçekle birlikte 12 milyon cep telefonu satılmış bu ülkede. Her bir telefonun ortalama maliyeti 3600 lira olmuş ve %96'sı ithal. Dışarı giden parayı düşünün.

Keşke bir portföy kuruluşu, cep telefonu fonu çıkarmay akıl etseydi

Bu arada yurtdışında temettü veren ETF'ler var; alanlar çok memnun. Bizdeki Azimut Kar Payı Ödeyen Hisseler Fonunun bir benzeri. Alternatif arayanlara bir seçenek olabilir.
    Vergi algı işleri olmasa düşünülür de biz çarpılan küçük yatırımcı olarak vergiden kaçınmayı beceremeyiz.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Twitter'da hükümetin dediklerine aldandık diyenlere de "kanmasaydınız" diye çıkışanlar var. Arkadaş hükümete inansan, kanmış olup suç işliyorsun, inanmasan vatan haini oluyorsun, nasıl şey bu böyle
    bunu cıkaranda - indirende aynı kurum , 35 tl ye ayçicek yagı alan vatandas ; inandıgı içinmi suçlu.daha onemlisi kazık yedigi yere tekrar gitmesi entrasan

Kara çocuk TCMB kuru ne oldu bu gün? Bulamıyorum sitede.

24 kurunu vermiyor acayip...

8.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    24 kurunu vermiyor acayip...
    Saat 15:30'da...
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

Sayfa 97/1002 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz